16 Kasım 2012 Cuma

Evde erişte yapımı


 
Geçen haftalarda kızların makarna istedikleri bir gün erişte yapmaya karar verdim. Tarifini buraya eklemek için bu defa ölçülü olarak deneyip, yapım aşamalarını da fotoğrafladım. Hava karardığı için piştikten sonra ki halinin fotoğrafı yok. Kış için kurutarak yaptığım zaman paylaşırım inşallah. Sizlerde evde, makarnaya bayılan minikler için uzun şeritler halinde kesip uzun makarnalar yapabilirsiniz.

Malzemeler:

  • 2 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 4 su bardağı HATAP UN
  • Aldığı kadar su (1 su bardağı kadar su)
Hazırlanması:

  • Derin bir kâsenin içerisinde yumurtaları çatalla çırpın.
  • Üzerine tuz ve unu eleyerek ilave edin.
  • Suyu yavaş yavaş ilave ederek sert bir hamur yoğurun.
  • Yoğurduğunuz hamurun üzerini örterek 10–15 dakika kadar dinlendirin.
  • Dinlenen hamuru merdane ile açıp inceltin.
  • İki parmak aralıklarla uzun şeritler kesin.
  • Uzun şeritlerin her birini sırasıyla erişte şeklinde kesin.
  •  Unlanmış tepsiye serip ara sıra karıştırın.
  • Kesme işlemi bitince bir tencere de su kaynatıp makarna haşlar gibi haşlayarak pişirin ve isteğinize göre tüketin.
Not: erişteleri hemen tüketmeyecekseniz, yufka şeklinde açıp, kesmeden önce temiz bir bez üzerinde biraz kurutup daha sonra kesin. Çok fazla da kurutmayın, bu defa da kırılır Benim vaktim olmadığı ve hemen pişireceğim için bolca un serperek kurutmadan kestim. Kurumadığı için keserken zorlanabilirsiniz, unlarsanız çok fazla sorun yaşamazsınız. Ama pişirmeden önce unları hafifçe silkeleyin.Erişte hamurunun sert bir hamur olması gerekiyor.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

View My Stats