15 Kasım 2012 Perşembe

Evde patates cipsi yapımı


 
Çocukların çok sevdiği, oldukça pratik ve kolay bir tarif. Ne zaman patates kızartsam bizim evdeki minikler mutlaka cips yapmamı istiyorlar. Daha önce fırında yapılmış halini paylaşmıştım sizlerle bugünde aslına uygun, kızartılarak yapılanını paylaşıyorum. Ben sade olarak yapıyorum ama isteğe göre patateslere farklı baharatlar ilave edilerek hazırlanabilir. Diğerine göre daha fazla yağ içerdiği kesin. Her zaman olmasa da arada yapılabilir diye düşünüyorum. Minikleri mutlu etmenin en kolay yollarından biri…

Malzemeler:

  • Patates
  • Tuz
  • Kızartmak için; sıvıyağ

Hazırlanması:

  • Patateslerin kabuklarını soyup yıkayın ve iyice kurulayın.
  • Kuruladığınız patatesleri çok ince olarak kesin.
  • Tuz ve isteğe göre baharat ilave ederek bol ve çok iyi kızdırılmış sıvıyağda kızartın.
  • Kızartılan cipsleri kâğıt havlu üzerine alarak fazla yağını süzdürün.
Not: dikkat edilmesi gereken nokta patateslerin iyice kurulanıp, çok ince olarak doğranması. Bol ve iyice kızdırılmış yağda kızartılması.



1 yorum:

  1. evde yapmak hem daha sağlıklı hem de görüldüğü üzere nefis olmuş,elinize sağlık..

    YanıtlaSil

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

View My Stats