18 Aralık 2012 Salı

Köfteli Çökertme Kebabı






Arşivden bir tarif, buradaki yazımda paylaştığım mini iftar sofamız için hazırlamıştım. Biraz farklılık yapıp köfteli olarak denemiştim, biz bu haliyle de çok sevdik. Siz isterseniz köfte yerine orijinalinde ki gibi kuşbaşı etli olarak deneyebilirsiniz.
Tarifte ayrıntılı malzeme listesi yok bu defada maalesef, zaten gerekte yok. Patatesleri kibrit çöpü büyüklüğünde doğrayıp (orijinalinde rendenin iri tarafı ile rendelenir ama ben bu haliyle daha çok sevdiğim için doğramayı tercih ettim) güzelce yıkayın ve kurulayın. Kızgın yağda kızartıp fazla yağını kâğıt havlu ile süzüp servis tabağına alın. Üzerine isterseniz yoğurt ve salçalı sos gezdirin. En üste de kendi tarifinizle hazırlayıp, kızarttığınız köfteleri yerleştirip sıcak olarak servis edin.







2 yorum:

  1. Bende köftelisini denemiştim fi tarihinde..
    Patatesleri minik doğramak yerine rendenin kalın bölümüyle rendeleyip kızarmıştım muhteşem lezzette birşey olmuştu..
    Çocuklar çok beğenmişti fotoğraflamak bile mümkün olmadı yapıldığı gibi bitmişti yenisini yapmak lazım..
    Ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  2. ellerinize sağlık bizimkilerin ağzına layık bir tarif

    YanıtlaSil

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

View My Stats