30 Eylül 2012 Pazar

Portakal reçelli & damla çikolatalı kek





Geçen hafta yaptığım bu kek aile bireylerinin tamamı tarafından “yılın en iyi keki” seçilince, peynir altı suyunu atmayıp değerlendirmekle ne kadar harika bir iş yaptığımı bir kez daha anladım. Limon suyu ile yaptığım peynirden daha önce burada bahsetmiştim. Aynı yöntemle geçenlerde peynir yapmışken kalan peynir altı sularıyla önce bu harika keki sonra da tam buğday unlu ekmekleri pişirdim. İkisi de yumuşacık ve nefis oldular. Geçen yıl yaptığım tane portakal reçeli ise keke çok yakışmıştı.

Malzemeler:

  • 4 yumurta
  • Yarım su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağı peynir altı suyu
  • 1 su bardağı portakal reçeli (taneli)
  • 2 yemek kaşığı HATAP RUŞEYMİ
  • 2 yemek kaşığı damla çikolata
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı HATAP UN
Hazırlanması:

  • Yumurta ve şekeri çırpın.
  • Sıvıyağ, peyniraltı suyu, ruşeym ve portakal reçelini ilave edip karıştırın.
  • Unu ve kabartma tozunu eleyerek karışıma ilave edin ve karıştırın.
  • En son una buladığınız damla çikolataları da ekleyip karıştırın ve yağlanmış kek kalıbınıza dökün.
  • 170-180 derece önceden ısıtılmış fırında batırdığınız kürdan temiz çıkana kadar pişirin.
  • Soğuyunca kalıptan çıkarıp servis edin.

Not; peynir altı suyunuz tuzsuz olmalı.

Velibah




Adını sık duyduğum, bir Çerkez hamur işi olan Velibah’ı yapmaya başladığımda anladım ki aslında Çorum’da sıkça yapılan mayalıya çok benziyor. Hamurunda kullanılan malzemeler aynı, aradaki tek fark patateslerin hamurun içerisine değil arasına konularak pişirilmesi. İçerisine patates ilave edilen tüm hamur işleri gibi Velibah da çok lezzetli oluyor…






Malzemeler:


  • 4 su bardağı HATAP UN
  • 1 tatlı kaşığı instant maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım tatlı kaşığı şeker
  • Aldığı kadar ılık su

Patatesli iç malzemesi;

  • 4 orta boy patates
  • 2 yemek kaşığı erimiş tereyağı
  • Tuz
Haşlanmış patatesleri rendeleyin ya da ezin. İçerisine tuz ve erimiş tereyağı ilave edip karıştırın.

Hazırlanması:

  • Un, maya, tuz ve şekeri bir kaba alıp karıştırın.
  • Unun içerisine ılık suyu yavaş yavaş ilave ederek hamur yoğurun.
  • Hamuru 20 dakika kadar dinlendirin.
  •  Dinlenen hamuru 8 eşit parçaya (bezeye) ayırın.
  •  Her bezeyi avuç içinizin büyüklüğünde elinizle açın.
  •  Ortasına hazırladığınız patatesli iç malzemesinden koyup bohça şeklinde kapatın.
  • Ters çevirip un serpilmiş tezgâhta merdane yardımıyla servis tabağı büyüklüğünde açın ve teflon tavada arkalı önlü pişirin. İsteğe bağlı sıcakken tereyağı ile yağlayabilirsiniz.


27 Eylül 2012 Perşembe

Karpuz kabuğu reçeli



 
Aslında denemeye karar verdiğimde nasıl bir lezzet ortaya çıkacağını merak ediyordum açıkçası. Ülkemizde birçok meyve ve sebzenin turşusunun ve reçelinin yapıldığını düşününce neden olmasın deyip yapmaya koyuldum. Sonuçta benim çok sevmediğim ama eşimin çok beğendiği bir lezzet ortaya çıktı.







Malzemeler:

  • 3 su bardağı karpuz kabuğu (küçük doğranmış)
  • 2,5–3 su bardağı su
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1 adet çubuk tarçın
  • Karanfil (ben kullanmadım)
  • 1 çay kaşığı tereyağı
Hazırlanması:

  • Karpuz kabuklarının dışındaki yeşil kısımlarını ve içerisindeki kırmızı kısımları soyarak temizleyin.
  • Soyduğunuz kabukları kesme şeker büyüklüğünde doğrayın ve yıkayıp suyunu süzün.
  • 2,5 su bardağı suyu ve doğranmış kabukları bir tencereye alın ve yumuşayıncaya kadar dağılmadan pişirin.
  • Toz şekeri, karanfil, çubuk tarçın ve tereyağını ilave ederek koyulaşıncaya kadar pişirin.
  •  Pişme esnasında su azalırsa yarım bardak kadar ilave edebilirsiniz.
  • Reçel kıvamına gelince ocağı kapatın.
  • Soğuyunca kavanoza doldurup serin bir yerde bekletin.





Kırmızı pancarlı (iki renkli) patates salatası






İncesu Kanyonu (Ortaköy / Çorum)












Ortaköy (Çorum)




Tavuk taşlık yemeği (sotesi)




Marketlerin tavuk reyonlarında temizlenmiş ve paketlenmiş olarak bulabileceğiniz tavuk taşlıkları, önyargınızı bırakın ve bu tarifle mutlaka deneyin. İlk zamanlar yemek istemeyen ve sadece suyuna ekmek banan çocuklarım şimdilerde severek yiyorlar. Sizlerde eminim ki beğeneceksiniz.






Malzemeler:


  • Yarım kilo tavuk taşlık (1 paket)
  • 2 adet kuru soğan
  • 2 adet yeşil sivribiber
  • 3 adet domates
  • Tuz
  • Sıvıyağ
  • Sıcak su
Hazırlanması:

  • Tavuk taşlıkları temizleyip (paketlerde temizlenmiş olarak satılıyor ama bazen küçük temizlenmemiş parçalar kalabiliyor, kontrol etmekte fayda var) küçük kuşbaşı şeklinde doğrayın ve yıkayıp suyunu süzün.
  • Tencereye suyunu süzdüğünüz taşlıkları alıp kendi suyunu salıp tekrar çekene kadar ağzı kapalı olarak orta ısıda pişirmeye bırakın.
  • Ara sıra kontrol edip karıştırın. Suyunu çeken taşlıklara sıvıyağı, piyazlık doğradığınız soğanları ve ince doğranmış sivribiberleri ilave edip karıştırarak kavurun.
  •  Soğanlar kavrulmaya başladığında küp doğranmış domatesleri ilave dip karıştırın.
  • Kısık ateşte ara sıra karıştırarak taşlıklar yumuşayana kadar pişirin.
  •  Domateslerin suyu yeterli gelmezse sıcak su ilavesi yapın.
  •  İsteğinize göre tuz ve baharat ilavesi yapın. Sıcak servis edin.




Ruşeymli Beyaz Ekmek

Yumurtalı Kavak Mantarı Kavurması


Zeytinyağlı közlenmiş biber & Kırmızı biber nasıl közlenir?








Közlenmiş kırmızıbiberli - peynirli salata

Kitap yenileme (tamir)

24 Eylül 2012 Pazartesi

Evde Su Böreği Yapımı


Evlendiğim ilk yıllarda çok sık yapsam da son zamanlarda farklı lezzetler denediğimden olsa gerek mutfağımda pişmiyordu su böreği. Dün tekrar yapmaya karar verdiğimde, beni zorlayan kısım ise açıkçası böreği yapmak değil Verda Suyun sürekli müdahale etmek istemesiydi. Kendi böreğini yapması için verdiğim hamur onu bir süre oyalasa da engellemelerine kaldığı yerden devam etmekte kararlıydı. En son pişmesi için böreği fırına verdiğimi ve derin bir nefes aldığımı hatırlıyorum. Sonrasında ise kızların “hayatımda yediğim en lezzetli börekti” cümlelerini…






Tarif için buraya tıklayabilirsiniz. Burada ki tarifte yaptığım tek değişiklik bana miktarı çok fazla gelen margarini tamamen çıkarıp yerine ara katlara sümek için sadece bir nescafe fincanı (hatta yarım fincandan biraz fazla, tam bir fincan bile değil) sıvıyağ ve su yerine süt kullanmam oldu. Bir de fırını kapattıktan sonra böreğin üzerine çok küçük parçalar halinde tereyağı ilave ettim.



21 Eylül 2012 Cuma

İki renkli tatlı (vişneli - sade muhallebili tatlı)




Aslında bu tatlıyı yaz başında canım arkadaşım Gülaycığım ziyaretime geldiğinde hazırlamıştım. Hatta sizlerle paylaşmak için fotoğrafını da çekmiştim ama çocuklar yanlışlıkla o güne ait bütün fotoğrafları silince kalmıştı. Geçen gün Verda Su pasta yapmamı isteyince bu tatlı aklıma geldi ve yeniden fotoğrafladım. Çocuklar çok beğendiler. En çok üzüldüğüm nokta ise diğer fotoğrafların silinmiş olması, tatlı ve yemekler yeniden yapılıp fotoğraflanabiliyor ama anı fotoğrafları geri gelmiyor maalesef…

Tatlıya eşlik eden çiçeklerde başka bir dost hediyesi, dostlar ve dostlukların her daim yaşamımızda olması dileğiyle hayırlı cumalar…

Malzemeler:
Vişneli mullebi;

  • 1 su bardağı vişne suyu
  • 1 su bardağı su
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı şeker
Suyu bir tencereye alın ve nişastayı ilave edip nişasta eriyene kadar karıştırın.Nişasta eriyince üzerine vişne suyu ve şekeri ilave edip ocağın altını yakın. Sürekli karıştırarak kısık ateşte muhallebiyi pişirin.Ocağı kapatıp tereyağını muhallebiye ilave edin ve eriyene kadar karıştırın. Muhallebi tamamen soğumadan hafif ılıyınca kalıplara paylaştırın.

Sade muhallebi;

  • 4 yemek kaşığı HATAP UN
  • 3 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı

Unu, sütü ve şekeri bir tencereye alın. Sürekli karıştırarak kısık ateşte muhallebiyi pişirin. Ocağın altını kapatıp tereyağını ilave edin ve eriyene kadar muhallebiyi karıştırın. Ilıyınca vişneli muhallebinin üzerine paylaştırın.


Hazırlanması:

  • Vişneli muhallebiyi tarifine göre hazırlayın.
  • Şekilli küçük kek (muffin) kalıplarının en alt kısmına birer yemek kaşığı paylaştırın ve soğumaya bırakın.
  • Vişneli kısım soğurken başka bir tencerede sade muhallebiyi hazırlayın.
  • Sade muhallebiyi vişneli kısımların üzerine paylaştırın.
  • Buzdolabında tamamen soğuyana kadar bekletin ve ters çevirip muhallebileri çıkararak servis tabağına alın.



 

Benden notlar;


Bu defa vişne suyum az kaldığı için ben su ile karışık kullandım ve rengi biraz açık oldu. Siz tamamını vişne suyu olarak yaparsanız daha kırmızı renkte tatlınız olur.

Vişne suyunu evde kendi yaptığımdan kullandım. Hazır ile yaparsanız şeker miktarına dikkat edin.
Vişneleri bir tencereye alıp üzerine su ilave edip 5 dakika kadar kaynatıyorum ve ağzı kapalı olarak soğutuyorum. Sonrasında istediğiniz şekilde kullanabilirsiniz.
Ben 12’li muffin kalıbı kullandım, siz farklı şekillerde istediğiniz kalıbı kullanabilirsiniz.
Bu şekilde kalıbınız yoksa kare bir borcama yapıp, ister kare ister bardakla yuvarlaklar kesip servis edebilirsiniz. Hatta kurabiye kalıplarıyla farklı şekiller bile çıkarabilirsiniz.
Ben bir gün önceden hazırlayıp buzdolabında bekletip ertesi gün servis ettim.

Muhallebiler dolapta bekledikçe bazıları kenarlardan kendini bırakıp kalıptan ayrılmıştı, ayrılmayanlar için ise bıçağın ucunu hafifçe muhallebi ile kalıp arasına değdirerek çıkmasını sağladım.

Kalıpla aynı büyüklükte ki temiz bir çay tepsisini kalıbın üzerine getirip ters çevirdim ve muhallebiler tepsiye kolayca çıktılar.





19 Eylül 2012 Çarşamba

Kargı Tatil Köyü (Çorum)




Kargı tatil köyü uzun süredir adını ve güzelliğini duyup merak ettiğimiz bir yerdi. Arkadaşlarımızla hafta sonu memleket ziyareti yapmaya karar verdiğimizde, eşimle gezi planımıza ilk not ettiğimiz yer burası oldu. İnternet sitelerine bakıp adres bilgilerini aldığımızda Kargı’ya 20 km uzaklıkta olduğunu öğrendik. Birçok yayla köyünün arasından, oldukça güzel asfalt bir yoldan ulaşım imkânı sunuluyor. Sadece kısa bir bölüm toprak yol ama oda sorun olmuyor.










Kargı tatil köyüne vardığımızda oldukça sakindi, sonra başka aileler de gelmeye başladılar. Öğrendiğimize göre geçen haftaya kadar oldukça kalabalıkmış, okulların açılması nedeniyle dönüşler yaşanmış.







Tesisin içerisinde ki gölde alabalık yetiştiriliyor. Ayrıca olta balıkçılığı imkânı sunuluyor, isterseniz burada ki balıkları kendiniz tutabiliyorsunuz. İsterseniz de sizler için odun ateşinde güveçlerde pişirilmiş balıkları tercih edebiliyorsunuz. Ya da bizim gibi nasılsa evde kocaman bir sazan balığı bizi bekliyor deyip sacda et sote yapabilirsiniz.






Kullanılan birçok şey ağaçtan yapılmış, doğaya uygun bir görünüm var. Bizim gibi günü birlik gitmeyi tercih edebileceğiniz gibi, isteyenler için ahşap evlerde konaklama imkânı da sunuluyor






Ağaçların arasında farklı bir gün geçirmek isteyenler için ahşap evleri, yeşili ve doğası ile sakin, huzurlu bir yer Kargı tatil köyü…





http://www.kargitatilkoyu.com/

17 Eylül 2012 Pazartesi

Hatap Buğday Ruşeymi ve Ruşeymli krep…




Buğday Ruşeymi, buğday tohumunun üremesini ve çimlenmesini sağlayan kısmıdır. Dünyada Wheat Germ, ülkemizde de Ruşeym olarak bilinir. Beyaz un üretimi esnasında raf ömrünü azalttığı için ayrıştırılır. Buğdayın hayat kaynağı olan ruşeym tüketildiğinde insan sağlığı için gerekli birçok vitamin ve minerallerin doğal yollarla alınmasını sağlar.
Saklama koşulları nasıl olmalıdır?


Orijinal ambalajında son kullanma tarihine kadar, ambalaj açıldıktan sonra serin ve kuru yerde ağzı kapalı olarak muhafaza edilmelidir. Vakum poşeti açıldıktan sonra 15 gün içerisinde tüketilmelidir. Ruşeym poşeti vakumlu olduğu için ağız kısmından delinerek veya kesilerek açılır. Hiçbir işlem yapılmadan kapaklı cam kavanoza boşaltılıp ağzı kapatılır ve serin bir yerde muhafaza edilir


Tüketim şekli nasıl olmalıdır?

İstenilen miktar kavanozun ya da vakumlu poşetin içerisinden alınır ve hiçbir işlem yapılmadan direkt kullanılabilir.

Ekmek, poğaça, bazlama, krep gibi unlu mamullerin içerisinde tüketilmek istenildiğinde; bunları hazırlarken yoğurma aşamasında 1 kg una yarım çay bardağı katılarak hamur hazırlanır. Yoğurma şeklinde ve diğer malzemelerde hiçbir değişiklik yapılmasına gerek yoktur.

Yoğurt, soğuk süt ve çorbalara katılarak, kahvaltılık gevreklere, soslara ve saltalara ilave edilerek de tüketilebilinir.

Tüketim miktarı ne kadar olmalıdır?

Her öğünde 1 yemek kaşığı tüketilmelidir. Çölyak ve bağırsak hastalığı olanlar tüketmemelidir.





Ruşeymli Krep…




 
Burada ki yazımda sizlerle paylaştığım krepleri bu defa 1,5 tatlı kaşığı ruşeym ilavesi yaparak denedim. Açıkçası ruşeym paketini elime aldığımda kullanacağım yemeklere farklı bir koku ve tat katabileceği endişesi vardı. Krepler lezzetinden hiçbir şey kaybetmedi aksine tam bir vitamin deposuna dönüştüler. Sonuç olarak gördüm ki ruşeym tek başına bile yenebilecek bir gıda. Tadı ve kokusu kesinlikle insanı rahatsız etmiyor. İçerdiği vitaminleri de düşününce bundan sonra sık sık mutfağıma misafir olacağa benziyor. Buda demek oluyor ki Ab-ı Hayat okuyucularını bolca ruşeymli tarifler bekliyor ileri ki günlerde…





Hatap un bayilikleri

Son bir haftadır en çok sorulan soruların başında Hatap Un’un nerelerde satıldığı geliyordu. Sanırım her yerde bulmak mümkün olmuyormuş. Ben ulaşabildiğim bazı illerde ki bayilerin isim ve telefonlarını aşağıda yazıyorum. Aşağıda olmayan illerde ki bayilikleri öğrenmek isterseniz il ismini yorum olarak yazmanız yeterli olur, sizlere bilgileri ulaştırmaya çalışırım.


             Çorum Bayileri


Ali Özüdoğru - Ulucami Civarı / Merkez - 0 364 213 16 89
Ömer Sayar - Ulucami Karşısı / Merkez - 0 364 212 25 16
Şen Ticaret - Bahabey / Merkez 0 364 221 54 03
Çerikçi Gıda - Kubbeli Cad./Merkez - 0 364 224 09 55
Lider Ticaret - Osmancık Cad./ Merkez - 0 364 226 33 30
Aslanbaş Kardeşler - Bayat - 0 364 381 30 37
Bilal Aslanbaş - Bayat - 0 364 381 42 73
Çelikay Tarım - Bayat - 0 364 381 31 33
Basmacıoğlu Tarım - İskilip - 0 364 511 21 40
Mehmet Lekealmaz - İskilip - 0 364 511 30 74
İsmail Gümüş - Oğuzlar - 0 364 561 71 63
Çınarlar Ticaret - Sungurlu - 0 364 311 80 96
İsmail Kaytan -Bayat -0 364  381 30 32
Özata Ticaret - Osmancık - 0 364 417 26 35
Özyalçın Gıda - Merkez / 0 364 213 37 20
Ahmet Hastaoğlu - Merkez -0 364  227 66 63


 Bayilerin dışında; Yunus Marketler, Bahçeli Gıda Marketler, Metropol Marketler, Hitit Gıda Marketler, Çorum Carrefour Marketler de de Hatap Un bulmanız mümkün. Tam buğday unu ise bayilerden edinilebilir. Ruşeym, Bahçeli Gıda Marketlerin merkez şubesinde bulunabilir.




Amasya Bayileri
Haydar Keskin - Merzifon - 0 358 514 18 33



          Giresun Bayileri                                                          
Gül Altun Gıda - Merkez - 0 454 212 15 97            
Turgut Andiç - Dereli - 0 454 381 35 97                  
Baltur Nakliyat - Güce - 0 454 451 60 46                
Mustafa Tuna - Merkez - 0 454 216 42 96            
Yaylacı Tarım -Tirebolu - 0 454 411 35 30          





 İstanbul Bayileri
Unpar Gıda - Kadıköy - 0 216 330 10 29
Hitit Börek - Bakırköy - 0 212 560 17 45
Hasat Gıda - Sultanbeyli - 0 216 592 75 70
Barış Değirmenci - Sarıyer - 0 535 920 67 01
ASu Börek - Göztepe - 0 216 386 25 78


12 Eylül 2012 Çarşamba

Krepli kahvaltı sofrası…




Bu sabah, Verda Su erken uyanmaya karar verince birlikte mutfağın yolunu tuttuk. Ben kahvaltı hazırlarken, küçük hanım acıktığına karar verince kahvaltı öncesi bir şeyler atıştırdı. Annesi sofrayı hazırlarken ablasını uyandırmak için büyük çaba sarfetti, sonrasında ablasının uyanmayacağına karar verip pes etti::))

Bakalım Verda Su’yun yardımlarıyla neler çıkmış ortaya, aslında tek yaptığımız krep olsa da siz görmezden gelin:::)))

Sofradan akılda kalanlar;
2.fotoğraf: Hediye gelen Arnavut salçası, en kısa zamanda tarif istenip bloğa yazılmalı. Verda Su’yun kaşık kaşık yemek istediği ev yapımı kuşburnu marmelâdı.

3.fotoğraf: Zıt lezzetler aynı tabakta buluştu! Lezzetlerine bayıldığımız kahvaltılık Tokat çemeni ve çikolatalı ev yapımı fıstık ezmesi. Kastamonu’nun meşhur köpük helvası (beyaz olan) ve son birkaç yıldır favorimiz olan, bloğa bir türlü tarifini ekleyemediğim incir marmelâdı.

5.fotoğraf: Uzaklarda ki kardeşin ablasını da düşünüp kargoyla da olsa ulaştırdığı Kars eski kaşar peyniri. Her zaman aynı sofraya oturamasak ta gönüllerimiz her daim birlikte! Kardeş olmak bu olsa gerek…

Sonraki fotoğraflar: Hatap un ile hazırladığımız harika kreplerimiz, ben çocukları düşünüp pankek tarzı küçük porsiyonlarda hazırladım. Siz isterseniz daha büyük boyutlarda pişirebilirsiniz.
Not: tarif için burayı tıklayabilirsiniz. Burada ki tarife 1 paket kabartma tozu ekleyip, yumurta sayısını yarıya indirdim ve tereyağı yerine sıvıyağ kullandım.

11 Eylül 2012 Salı

Elmalı kurabiye








Elmalı kurabiyeyi çoğu zaman sıvıyağ ile yapıyorum ve doğruyu söylemek gerekirse içerisinde margarin kullanılanlarına göre daha çok seviyorum. Hafta sonu Verda Su’yun yeni yaşı için hazırladığım pastanın yanına bu harika kurabiyelerden de yaptım. Ertesi gün kurabiyeler tamamen bitmişti:))))



Malzemeler:
  • 1 yumurta
  • Yarım su bardağı sıvıyağ
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • Yarım su bardağı şeker
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 2,5 su bardağı HATAP un

İç malzeme:

  • 4–5 adet rendelenmiş elma
  • 2–3 yemek kaşığı şeker
  • Tarçın
  • Yarım su bardağı kırılmış ceviz
Kabukları soyulup rendelenmiş elmaları bir tavaya alın. Üzerine şeker ilave edip suyunu çekene kadar pişirin. Pişen elmaların altını kapatın ve tarçın- ceviz ilave edip iyice karıştırarak soğumaya bırakın.

Hazırlanması:

  • Yumurta, sıvıyağ, yoğurt ve şekeri bir kaba alıp karıştırın.
  •  Üzerine kabartma tozu ve HATAP (pasta, börek ve baklavalık ) unu eleyerek ilave edip hamur yoğurun.
  • Hamuru beş dakika kadar dinlendirip 3 eşit parçaya bölün. her parçayı merdane ile servis tabağı büyüklüğünde açıp 16 eşit üçgen parçaya ayırın.
  •  Her parçanın geniş tarafına elmalı iç malzemeden koyup rulo sarın ve yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
  • 160 derecede 10–15 dakika üzerleri kızarmadan pişirin.
  •  İsteğe göre pudra şekeri serperek servis edin.





Çocuklara Kur’an-ı Kerim eğitimi nasıl verilmelidir?


Kaynak: ADEM GÜNEŞ


Birçok anne baba çocuklarının erken yaşta dini eğitim almasını, manevi değerlerle yaşama tutunmasını arzu eder… Ancak bunu isterken de içlerindeki endişelerden biri de uygun olmayan tarzda bir Kur’an eğitimi alırsa, çocuklarında Kur’an’a karşı bir tepki oluşacak olması kaygısıdır…

Bildiğimiz bir gerçek varsa o da çocukların Kur’an öğrenimi sırasında yaşadıkları olumsuzlukları onların belki de bir ömür boyu dini değerlerden uzak kalmasına da neden olmaktadır… O halde bu hassas denge nasıl kurulmalıdır?

Yaz tatilinin de yaklaştığı şu günlerde acaba çocuklara Kur’an-ı Kerim eğitimi nasıl verilmelidir?

Konuya adım adım açıklık getirmeye çalışırsak eğer;







Zenginleştirilmiş ana sınıfı programı, kaosu çözer…


Kaynak: Aksiyon dergisi
Sayı: 927 / Tarih: 27–08–2012
Adem Güneş



Son günlerde nereye gitsem hep aynı soru ile karşılaşıyorum. “Hocam, ne olacak, bu sene birinci sınıfa gidecek çocukların hâli?” diye başlıyor konuşmalar.

Ne diyeceğimi şaşırıyorum açıkçası.

Önceki gün yine çok kırgın ve kızgın bir annenin sitem dolu konuşması ile karşılaştım; “Hocam pırıl pırıl çocuğuma engelli raporu almak çok zoruma gidiyor!”

“Hayırdır, neden engelli raporu alacaksın ki?” diye sorunca başladı içini dökmeye.




8 Eylül 2012 Cumartesi

Hatap Un ve yumuşacık poğaçalar




6 yıldır blog yazıyorum ve bu süre zarfında birkaç ürün dışında tanıtım ve reklâm yapmadım. Çünkü güvenilirliğinden emin olamadığım ürünlerde sizleri de yanıltmak istemedim. Hatap Unu daha önceden kullandığım ve kalitesinden emin olduğum için sizlere de güvenle tavsiye ediyorum. Hatap Unu tercih etmemin en önemli nedenlerinden bir tanesi ise kalitesinin yanında Helal Gıda sertifikası almış olması. Hamur yoğurmaya başladığınız andan itibaren Hatap Unun kalitesini ve dokusunu hemen fark edeceğinizden eminim. Eğer kullanmıyorsanız ilk fırsatta alıp bir kez de olsa kendiniz test edin derim. Ayrıca Hatap Un Çorum’da üretim yapan bir firma. Anlayacağınız bundan sonra iki hemşeri olarak Ab-ı hayat & Hatap Un güzel lezzetler ortaya çıkarmaya çalışacağız sizler için…






1929 yılında kurulan Hatap Değirmenleri 32 çuval kapasiteli, yani günde 2,5 ton un üretebilen, su ile tahrik olan iptidai bir değirmendi. Nakliye ise at arabalarıyla yapılırdı.1932 yılında Dizel Motor takviyesi ile üretim kapasitesi günlük 5 tona yükseldi. 1962 yılında Adil ve Hayri Kavukçu kardeşlerin girişimiyle; İngiliz Henry Simon Şirketi anahtar teslimi modern bir tesis kurdu ve bu tesis ile Hatap Değirmenleri Türkiye’nin en modern fabrikalarından biri konumuna yükseldi. 2008 yılı itibariyle entegre iki un fabrikasında 300 ton/gün, yem fabrikasında ise 20 ton/saat kapasiteyle üretime devam etmektedir. Hem yem hem un fabrikası ISO 22000:2005 kalite yönetim sistemi belgesine sahiptir.

Mart 2012 yılında ise Helal Gıda sertifikası almıştır. Bugün Hatap Değirmenleri Türkiye’nin en kapasiteli ve en modern un fabrikalarından birisidir. 80 yıllık tecrübesi, modern teknoloji ile donatılmış fabrikaları, un depolama ve karıştırma üniteleri ile istediğiniz her tür unu üretmeye hazırdır. Kurulduğu günden beri kaliteyi ve müşteri memnuniyetini ticaretin ilk kuralı sayan Hatap, gelecekte de sizler için kaliteli un üretmeye devam edecektir. Hatap unları ve kullanımı ile ilgili ayrıntılı bilgi almak için burayı ziyaret edebilirsiniz.





Fotoğrafta gördüğünüz yumuşak poğaçaların tarifine ise burayı tıklayarak ulaşabilirsiniz. İsmi gibi gerçekten yumuşacık oldular…






LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

View My Stats