9 Ocak 2013 Çarşamba

Çikolata kaplamalı nişastalı kurabiye





Vermiş olduğum sınav arasının ardından tarifleri paylaşmaya kaldığımız yerden devam edebiliriz artık. Geçen haftalarda fotoğraf makinem bozuldu, tamir masrafı da sıfır bir makine fiyatına yakın tutunca yeni bir tane aldık, bunlarda yeni fotoğraf makinemle çektiğim ilk fotoğraflar. Tam olarak alışamadım henüz, 7 yıldır kullandığım diğer makineme o kadar alışmışım ki çok garip geldi ilk zamanlar. Fotoğraftaki kurabiyelere gelirsek, bir arkadaşımda tadına bakmış ve çok beğenmiştim. Tarifini aldım ve birkaç kez de denedim ama sizlerle paylaşmak bir türlü nasip olmadı. Denedikçe tarifte değişiklikler yaptım her zaman olduğu gibi, hem bu haliyle nişasta tadından çok fazla hoşlanmayanlar için de alternatif olur belki.






Malzemeler:

  • 3 yemek kaşığı tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 yumurta
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 su bardağı (silme) nişasta
  • 1 su bardağı (silme) un
Üzeri için; çekilmiş ceviz, hindistan cevizi, çekilmiş fındık-fıstık
Kurabiyeleri bulamak için; benmari usulü eritilmiş çokokrem+su


Hazırlanması:


  • Oda sıcaklığında ki tereyağı, sıvıyağı ve yumurtayı bir kabın içerisine alıp elinizle iyice karıştırın.
  • Şekeri ilave edip tekrar karıştırın. kabartma tozu, nişasta ekleyip hamur yoğurmaya başlayın.
  • Unu azar azar ilave edip hamur yoğurmaya devam edin.
  • Hamur toparlanmaya başlayınca un ilave etmeyi bırakın. ( Bu aşama da hamuru toparlayamazsanız biraz daha nişasta ilave edebilirsiniz.Yumurtanın büyüklüğüne bağlı ve tereyağı miktarını gr. ölçülü veremediğim için nişasta miktarında değişiklik olabilir.)
  • Yoğurduğunuz hamurdan istediğiniz büyüklükte parçalar koparıp elinizle yuvarlayın ve yağlanmış tepsiye dizin.
  • 180 derecede üzerleri kızarmadan pişirin.
  • 3 yemek kaşığı dolusu kadar çokokremi ısıya dayanıklı cam bir kâsenin içerisine alın ve içi kaynamış su dolu bir çaydanlığın üzerine oturtun.(buna benmari usulü eritme denir).
  • Sıcaklığın etkisiyle çokokrem erimeye başlayacaktır.(eğer istediğiniz gibi akışkan kıvama gelmezse, çokokremin içerisine azar azar su ya da sıvıyağ ilave ederek iyice karıştırın, dikkat edin fazla eklerseniz çok sulu olur ve kurabiyelerin üzerinde kalmaz.)
  • Akışkan bir kıvama gelince kurabiyeleri çikolataya batırıp fındık-ceviz kırığı ya da h.cevizine bulayın.
Not: isterseniz kurabiyeleri kaplamak için benmari usulü eritilmiş çikolata da kullanabilirsiniz

3 yorum:

  1. sizin tarifleriniz hep tutuyor bu ölçülerde kaç tane çıkıyor sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tarifi vermeden önce ölçüleri tekrar kontrol etmek adına yapmıştım bugün,az önce saydım 45 tane kurabiye çıkmış:::)))

      Ama kurabiyelerin büyüklüğüne göre bu sayı değişebilir.teşekkürler...

      Sil
  2. Canım makinen hayırlı olsun, benimki de sos sinyalleri veriyor..:) Dayanamadı bana , gitti gidecek..

    bu kurabiyelere ben de bayıldım ellerine sağlık..

    YanıtlaSil

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

View My Stats