13 Ocak 2013 Pazar

Limon sos




Sıkça yaptığım bir tarif olmasına rağmen buraya ekleme sırası gelmemiş daha önce. Tarifteki zerdeçal sağlıklı olmasının yanında, sarı renk vermesi için kullandığım bir baharat. Tarifteki limon suyu miktarı az olduğu için normalde açık bir rengi oluyor ama zerdeçal ilavesi ile görünümüyle de tam bir limon sos halini alıyor. Lezzetini ise anlatmaya kelimeler yetmez, benim gibi limonlu lezzetleri çok seviyorsanız mutlaka denemelisiniz. Aslında bu haliyle pasta kreması olarak ta kullanılabilir ama ben ilerleyen günlerde harika bir limonlu pastacı kreması tarifi vereceğim sizlere…




Malzemeler:


  • Yarım su bardağı limon suyu
  • Yarım su bardağı su
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1–2 yemek kaşığı şeker
  • Çay kaşığının ucu ile zerdeçal

Hazırlanması:

  • Öncelikle tüm malzemeleri küçük bir tencereye alıp nişasta iyice eriyene kadar karıştırın.
  • Daha sonra tencereyi ocağa alıp kısık ateşte sürekli karıştırarak sosunuzu pişirin.
  • İlk piştiğinde akışkan olan sosunuz soğumaya başladıkça koyulaşacaktır.
  • Soğuyup çok fazla sertleşmeden ılıkken istediğiniz şekilde değerlendirebilirsiniz.
  • Tamamen soğuduğunda koyulaştığı için sürmek zor alabilir.
  •  Böyle durumlarda biraz su ilavesi ile ocakta biraz ısıtıp tekrar kullanabilirsiniz.




3 yorum:

  1. çok güzel bir sos bu keklere nefis yakışır ellerine sağlık
    sevgiler

    YanıtlaSil

  2. s.a. arkadasim
    zerdecali bir sekilde hayatima sokmak istiyordum .
    bu sekli ile gercekten verimli olacagini düsünüyorum .faydali bir paylasim olmus arkadasim
    rahman razi olsun muhabbetle

    YanıtlaSil
  3. her türlü kurabiyelerde ve pastalarda kullanılabilir ellerinize sağlık:)

    YanıtlaSil

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

View My Stats