24 Ocak 2013 Perşembe

Zeytin dolması




“Ben peyniri ve zeytini ayrı ayrı severim, zeytinin de dolması olurmuymuş” diyenlere Muratbey’in Sürmeli peyniri ile denemelerini tavsiye ediyorum. Lezzetli ve şık sunumlu bir kahvaltılık çıkıyor ortaya. Tek zahmetli tarafı çekirdeklerini çıkarmak, onuda etli zeytin kullanarak halledebilirsiniz. Dolapta kırıntı halinde kalan peynirleri değerlendirmek için de ideal bir tarif…







Malzemeler:



Hazırlanması:

  • Öncelikle istediğiniz miktarda siyah zeytinin çekirdeklerini çıkarın.
  • Çay kaşığı yardımıyla peynirleri zeytinlerin içlerine doldurun ve servis tabağına alın.

Not: Daha sert bir peynir kullanacaksanız peynirleri bir kâsenin içerisine alın ve üzerine çok az süt ya da yoğurt ilave edip çatal yardımıyla karıştırarak sürülebilir kıvama getirin.





2 yorum:

  1. bırlı ya da vaktin bol olması lazım zeytinlerin dolması için..:) ama güzel olur bence de , ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  2. Bayıldım ben bu fikre :))
    Üşenmeden yapmalı misafire :)

    YanıtlaSil

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

View My Stats