12 Şubat 2013 Salı

Çikolata & fındık kaplamalı nişastalı kurabiye



Daha önce burada arkadaşımda tadına bakıp sonrasında kendimce değiştirdiğim harika bir kurabiye tarifi vermiştim. Fotoğraftaki kurabiyeler arkadaşımı ziyarete gittiğimizde bizler için hazırladığı nefis kurabiyeler, o akşam fotoğraflamış ama bir türlü buraya yazamamıştım. Tadına bakan herkesin tek kelimeyle bayıldığı, mutlaka denemenizi tavsiye ettiğim harika bir lezzet.






Malzemeler:

  • 1 paket margarin ya da tereyağı
  • 3 yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar nişasta

 Üzeri için; kırılmış fındık ve çokokrem

Hazırlanması:

  • Oda sıcaklında tamamen yumuşamış margarini karıştırma kabına alın üzerine yumurtaları ilave edip elinize iyice karıştırın.
  •  Kabartma tozu ve aldığı kadar nişasta ilavesi ile çok sert olmayan bir kurabiye hamuru yoğurun.
  • Hamurdan elinizle parçalar koparıp oval ya da yuvarlak şekiller verin.
  • 175 derece fırında üzerleri kızarmadan pişirin.
  • Kahvaltılık çokokremi kutusu ile beraber sıcak su dolu başka bir kabın içerisine koyup tamamen yumuşamasını sağlayın. 
  • İyice yumuşayıp akışkan bir hale gelen çokokremin içerisine soğuyan kurabiyeleri teker teker batırıp hafifçe çikolatasını süzdürerek çıkarın.
  • Çikolataya batırdığınız kurabiyeleri ardından kırılmış fındıklara batırıp kaplanmasını sağlayın ve yağlı kâğıt serilmiş bir tepsinin içerisine alıp çikolatası donana kadar serin bir yerde bekletin.


Notlar:

Arkadaşım buğday ve mısır nişastasını karışık kullanmış. Üzerine kaplamak için istediğiniz bir kahvaltılık çokokrem kullanabilirsiniz. Arkadaşım Bim marketlerde satılanlardan kullanmış. Kurabiyeleri çikolata ile kaplamak biraz oyalayıcı olduğu için bir gece önceden hazırlamanızı tavsiye ederim.


1 yorum:

  1. Çok lezzetli görünüyorlar denemek istiyorum.Ellerinize sağlık,sevgiler...

    YanıtlaSil

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

View My Stats