25 Şubat 2013 Pazartesi

Elmalı örgü kurabiye






Malzemeler:
  • Yarım paket (125 gr) Muratbey tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • Yarım çay bardağı süt
  • 1 yumurta beyazı
  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un


Üzerine sürmek için;
  • 1 yumurta sarısı
  • Süzme bal


İç malzemesi:

  • 4–5 adet rendelenmiş elmA
  • 2–3 yemek kaşığı şeker
  •  Tarçın
  • yarım su bardağı kırılmış ceviz


Kabukları soyulup rendelenmiş elmaları bir tavaya alın. Üzerine şeker ilave edip suyunu çekene kadar pişirin. Pişen elmaların altını kapatın ve tarçın- ceviz ilave edip iyice karıştırarak soğumaya bırakın.





Hazırlanması:

  • Oda sıcaklığında iyice yumuşamış tereyağını karıştırma kabına alın. 
  • Oda sıcaklığındaki yumurta beyazı, sıvıyağ, süt ve pudra şekerini ilave edip elinizle karıştırın.
  •  Kabartma tozu ve aldığı kadar un ilavesi ile kulak memesi yumuşaklığında hamur yoğurun. 
  • Hamurdan istediğiniz büyüklükte parçalar koparıp merdane ile oval olarak açın.
  •  Kenarlardan bıçak yardımıyla balık kılçığı şeklinde kesin. 
  • İç malzemeden koyup kenarları fotoğraftaki gibi ortada birleştirin. 
  • Üzerlerine yumurta sarısı sürüp 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. 
  • Fırından çıkar çıkmaz kurabiyeler sıcakken fırça yardımıyla üzerlerine süzme bal sürün.







4 yorum:

  1. Ellerine sağlık...Nefis gözüküyor...

    YanıtlaSil
  2. Ellerinize saglik... Cocuklugumdan beri en sevdigim kurabiye.... Sevgilerimle,

    YanıtlaSil
  3. elıne sağlık eskıden cok yapardım hatırlattın yapayım yarın bu arada muratbey peynırlerını bende kullanıyorum ama tereyağnı gormedım daha

    YanıtlaSil

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

View My Stats