26 Şubat 2013 Salı

Köfteli pide kebabı




Arkadaşım Özlem’in yine aynı sofrada bizler için hazırladığı başka bir lezzette köfteli pide kebabıydı. Özellikle ramazanda pideler artıyor, artan pidelerimizi bu şekilde değerlendirebiliriz. Hem israfı önlemiş hem de lezzetli ve şık bir yemek hazırlamış oluruz. Arkadaşım taze pide ile yapmıştı ama bayat pide ile yapacakların önceden fırında çok az ısıtmalarını tavsiye ederim.

Malzemeler:
  •  1 adet pide
  • 10 – 15 adet kızartılmış köfte
  • Yoğurt

 Üzeri için;   pul biberli- salçalı sos

Hazırlanması:
  • Pidelerinizi çok az ısıtıp bıçakla parçalara ayırın ve servis tabağına yerleştirin.
  •  Üzerine koyu kıvamlı çırpılmış yoğurdunuzu sürün.
  •  Önceden kızartıp hazırladığınız köftelerinizi pidenin üzerine yerleştirin.
  •  En üste hazırladığınız salçalı, pul biberli sosunuzu döküp sıcak olarak servis edin.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

View My Stats