21 Şubat 2013 Perşembe

Kremalı (muhallebili) sandviç kurabiyeler



Bu nefis kurabiyeler yeğenim tarafından yapılıp fotoğraflandılar. Görünümünden anlaşıldığı üzere çok lezzetli oldukları konusunda da onay alınınca burada sizlerle paylaşıldılar. Devamının gelmesi temennisiyle::)))) tarif ve fotoğraflar için teşekkürler yeğenim!






Malzemeler:


  • 1 paket margarin ya da tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 2 çay bardağı pudra şekeri
  • 10 çay bardağı un
  •  1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Kreması için;

  • 250 ml. süt
  • 1,5 Yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı kakao



Süt, nişasta, toz şeker ve kakaoyu tencereye alıp sürekli karıştırarak muhallebi pişirin. Arasıra karıştırarak kremayı soğutun.

Hazırlanması:

  • Oda sıcaklığında tamamen yumuşamış olan margarini karıştırma kabına alın.
  •  Üzerine şekeri ilave edip elinizle iyice karıştırın. 
  • Vanilya, kabartma tozu ve aldığı kadar unu ilave edip hamur yoğurun. 
  • Hamuru 2–3 eşit parçaya ayırıp buzdolabı poşetinin arasında açın.
  •  Bardakla ya da kalıp yardımıyla yuvarlak kesin.
  •  Kestiğiniz yuvarlakları fırın tepsisine dizin.180 derece fırında üzerleri pembeleşinceye kadar pişirin ve soğutun.
  • 2 adet kurabiyenin arasına pişirip soğuttuğunuz kremadan sürüp kapatın ve kenarlarını hindistancevizine bulayın.




1 yorum:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

View My Stats