27 Şubat 2013 Çarşamba

Nohut yemeği




Birçok yemeği, herkesin bildiği bir tariftir nasılsa deyip yazmayı ihmal ediyorum. Geçenlerde klasik nohut yemeği pişirince mutfağa yeni girecekleri düşünerek buraya yazmak için fotoğrafladım. Bazı nohutlar çok çabuk piştiği gibi bazıları geç pişiyor. Bir kaç denemeden sonra kullandığınız malzemenin pişme süresini kendiniz ayarlayabilirsiniz.






Malzemeler:
  • 2 su bardağı nohut
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Sıvıyağ
  • Tuz

 Hazırlanması:
  • Öncelikle nohutları bir gece önceden üzerini dört parmak geçecek kadar su ile ıslatın. 
  • Ertesi gün nohutları iyice yıkayıp su ilave edip düdüklü tencerede haşlayın.
  •  Haşlanan nohutlarınızın suyunu süzdürün. 
  • Ayrı bir tencerede yemeklik doğradığınız soğanları sıvıyağda kavurun. 
  • Salça ilave edip biraz daha kavurun ve içerisine suyu süzülmüş haşlanmış nohutları ekleyin. 
  • Sıcak su ve tuzunu ilave edip 5–10 dakika kadar daha kaynatıp sıcak servis edin.


Not: isterseniz soğanı kavurma aşamasında yeşil ve kırmızıbiber de ilave edebilirsiniz, güzel bir tat verecektir.

2 yorum:

  1. bayılırım hele de güveçte pişince

    eline sağlık canım

    YanıtlaSil
  2. canım haklısın.bende srıadan dediğim tarifleri eklemiyorum ve eklediğimde aslında o tip yemeklerin çok arandığını anlıyorum....ellerine sağlık yemekte fotoğrafta şahane...:)

    YanıtlaSil

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

View My Stats