27 Şubat 2013 Çarşamba

Sarımsaklı & peynirli ekmek dolması



Birçok yabancı blogda gördüğüm bu tarifi uzun süredir denemek istiyordum. Ben kendi yaptığım tam buğday unlu ekmeklerimle denemiştim, siz istediğiniz ekmek çeşidini kullanabilirsiniz. Kesinlikle sıcak olarak servis etmenizi öneririm, çayla birlikte tüketildiğinde harika bir kahvaltılık oluyor. Sarımsak sos hoşunuza gitmezse, sadece zeytinyağı sürebilirsiniz.






Malzemeler:
  • 1 adet tam buğday ekmeği
  • 1 kâse rendelenmiş Muratbey Çerkez peyniri
  • Dilimlenmiş Muratbey kaşar peyniri

 Sarımsak sos için;
  • 4–5 diş rendelenmiş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

 Rendelenmiş sarımsakları ve zeytinyağını karıştırın.

Hazırlanması:
  • Tam buğday ekmeğinin üzerine çapraz ya da kare olacak şekilde bıçak yardımıyla kesikler yapın.
  • Ekmeğin üzerine ve açtığınız kesiklere kaşık yardımıyla sarımsaklı sos sürün. 
  • Aralarına dilimlenmiş kaşar peyniri yerleştirin ve en üste rendelenmiş çerkez peynirlerini serpin.
  • 180 derece fırında peynirler eriyene kadar bekletin. 
  • Fırından çıkarıp sıcak olarak servis edin.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

View My Stats