26 Şubat 2013 Salı

Yumurtalı pırasa kavurması



Aslında yumurtalı ıspanak kavurmasına çok benzeyen bir tarif tek farkı iyice kavrulan pırasaların karamelize soğan tadı vermesi ki buda harika bir lezzet veriyor. En son yarıyıl tatilinde İstanbul’a gittiğimizde, kardeşimin eşi Sevil kahvaltı için yaptığında bloğa eklemediğimi fark etmiştim. Geçen hafta pırasaların kalan son kısmını bu şekilde değerlendirdim.

Malzemeler:
  •  5 adet pırasa(beyaz kısımları)
  • 2 yumurta
  • 2–3 yemek kaşığı sıvıyağ
  • Tuz

 Hazırlanması:
  • Pırasanın özellikle beyaz kısımlarını ince ince doğrayıp, bol suyla yıkayın.
  •  Suyunu süzüp tuz ilavesiyle sıvıyağda kısık ateşte kavurun.
  •  İyice kavurduğunuz pırasaların üzerine yumurtaları kırın, yumurtalar pişmeye başladığında birkaç defa karıştırın ve ocağın altını kapatıp servis tabağına alın.





3 yorum:

  1. Bayılırım ama babamın çocukken yaptığı pırasa kavurmasının tadını yakalayamıyorum nedense... Sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. ben bu şekılde değil de omlet tarzında yapıyorum ellerınıze sağık güzel gorunuyor

    YanıtlaSil
  3. ben omletini yapıyorum diyet zamanlarımdan beri.çok da güzel oluyor, tavsiye ederim.

    ellerine sağlık canım...

    YanıtlaSil

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

View My Stats