4 Mart 2013 Pazartesi

Hindistancevizli Şekerpare



 Haftaya yeni ve tatlı bir tarifle başlayalım istedim. Yemek grubumuzda o kadar çok kişi yapıp beğeni dolu sözler yazdılar ki bu tatlı hakkında, dayanamayıp hafta sonu ben de denedim. Çok lezzetli, yapımı da oldukça kolay, şerbetli olmasına rağmen hafif bir tatlı çıktı ortaya. Özellikle evimizin minik aşçısı bayıldı gelip gidip yedi sürekli. Bu harika tarif için Derya Karagöz arkadaşımıza teşekkür ediyorum.







Malzemeler:
  • 1 paket tereyağı (oda sıcaklığında)
  • Yarım çay bardağı sıvıyağ
  • Yarım çay bardağı pudra şekeri
  • 1yumurta + 1 yumurta beyazı  
  • 1 su bardağı hindistan cevizi
  • Yarım çay bardağı irmik
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un

 Üzeri için,1 yumurta sarısı

Şerbeti:
  • 3,5 su bardağı seker
  • 3,5 su bardağı su 
  • 3 – 5 damla limon suyu
Şekeri ve suyu tencereye alıp karıştırarak kaynamasını bekleyin. Kaynadıktan sonra altını kısıp 10 dakika kadar kaynatın. Limon suyunu ekleyip 3–5 dakika daha kaynatıp ocağı kapatın ve soğutun.

 





Hazırlanması:
  • Oda sıcaklığında iyice yumuşamış tereyağını karıştırma kabına alın.
  •  Üzerine yumurta, şeker ve sıvıyağını ilave edip karıştırın.
  •  İrmik hindistancevizi, kabartma tozu ve aldığı kadar un ilavesi ile kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun.
  •  Hamurdan parçalar koparıp tezgâhın üzerinde elinizle rulo olarak yuvarlayın.
  •  Rulo yaptığınız hamuru bıçak yardımıyla 2 parmak aralıklarla kesin.
  •  Ya da elinize küçük parçalar alıp oval şekil verin.
  •  Şekil verdiğiniz hamurları fırın tepsine dizip üzerine yumurta sarısı sürün ve çatalla bastırın.
  • 150 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. 
  • Fırını kapattıktan sonra tatlıları 5–10 dakika fırının içerisinde bekletin.
  •  Soğuttuğunuz şerbeti tatlılar sıcakken üzerine gezdirin.


Not; Şerbet soğuk, tatlı sıcak olacak.

4 yorum:

  1. Deneyip de lezzetine sahit oldugumuz tatli...senin sunumunlada cok guzel olmus :) ellerine saglik canim..

    YanıtlaSil
  2. Mutlaka deneyeceğim, ellerinize sağlık....

    YanıtlaSil
  3. Benim aklım fikrim dünden beri bu şekerparede.Ellerinize sağlık.Deneyeceğim

    YanıtlaSil
  4. çok lezzetli görünüyor, sunum da çok hoş, ellerine sağlık canım...
    ayrıca desteğin için de çok teşekkür ederim, zamansızlığın yanında insanın ağız tadı da olmayınca yazası gelmiyor, Allah ağzımınız tadını bozmasın inş, sevgilerimle...

    YanıtlaSil

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

View My Stats