31 Mart 2013 Pazar

İrmikli toplar



Aslında daha önce buna benzer hem göze hem damağa hitap eden bir tarif paylaşmıştım. Onlar tavukgöğsü ile yapılıyordu bu ise irmikli muhallebi ile yapılıyor. Tercih size kalmış, istediğiniz tarifle deneyebilirsiniz. Minik toplar yapmak biraz oyalıyor olsa da sunum kolaylığı ve şıklığı düşünülünce zahmetinize değiyor bence…


Malzemeler:
  • 3 su bardağı süt
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 5 yemek kaşığı irmik
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı Muratbey tereyağı

Dış kaplama için; hindistancevizi
Üzeri için; fındık, badem

Hazırlanması:
  • Sütü bir tencereye alın.
  •  Üzerine şeker, irmik ve unu ilave edip irmik tatlısı yapar gibi karıştırarak pişirin.
  •  Pişen irmikli muhallebinizin altını kapatın ve tereyağını ilave edip ara sıra karıştırarak soğumasını sağlayın. 
  • Soğuyan muhallebinizi buzdolabına alıp 1 saat kadar bekletin.
  •  Dolaptan çıkardığınız muhallebiyi birkaç kez karıştırın. 
  • Elinizle küçük parçalar alıp hindistan cevizine bulayın ve servis tabağına dizin. 
  • Üzerlerine fındık ya da badem yerleştirip soğuk servis edin.






1 yorum:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

View My Stats