19 Mart 2013 Salı

Kakaolu şekerpare



Arkadaşım Özlem’in bizler için hazırladığı ve daha önce şurada paylaştığım sofrasındaki tatlı tarifi. Şekerpareyi pek severim, helede kakaolu ise tam benlik olur diyorsanız hemen tarifi not almaya başlayın. Islak kurabiyeleri andıran lezzetiyle harika bir tatlı.



Malzemeler:

  • 250 gr. tereyağı ya da margarin
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı irmik
  • 1 çay bardağı hindistancevizi
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • Aldığı kadar un


 Şerbeti için;
  • 2 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su
  • 3–5 damla limon suyu


Su ve şekeri bir tencereye alıp kaynatın. Kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte 10 dakika kadar daha kaynatın. Limon suyunu ekleyip1–2 dakika kadar daha kaynatıp ocağı kapatın ve şerbeti ılıtın.

Hazırlanması:

  • Yumuşamış tereyağı, sıvıyağ ve yumurtayı karıştırma kabında iyice karıştırın.
  •  İrmik, hindistancevizi, vanilyayı ilave edip karıştırın. 
  • Kabartma tozu, kakao ve aldığı kadar un ilavesi ile sert olmayan bir hamur yoğurun.
  • Hamurdan küçük parçalar koparıp yuvarlak şekil verin.
  •  Üzerine fındık batırıp fırın tepsisine dizin.
  • 170 derece fırında pişirin. 
  • Soğuyan tatlının üzerine ılık şerbeti gezdirin.
  • Tatlıyı dinlendirip servis edin.




1 yorum:

  1. ellerinize sağlık. nefis görünüyor... bana da bekliyorum... sevgiler,

    YanıtlaSil

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

View My Stats