2 Nisan 2013 Salı

Brüksel lahanalı patates püresi



Taze masa'dan gelen brüksel lahanalarının bir kısmını patates püresinin içerisine ilave ederek değerlendirdim. Özellikle et yemeklerinin yanına çok yakışacağını düşündüğüm, lezzetli bir yemek oldu. Ayrıca şaşırsam da, beyaz lahananın bile sarması dışında ki yemeklerini pek sevmeyen hane halkından geçer not aldı.

Malzemeler:
  • 2 adet orta boy patates
  • 12–15 adet brüksel lahanası
  • 1 yemek kaşığı Muratbey tereyağı
  • Tuz
  • Süt
  • Muskat rendesi (isteğe bağlı)

 Hazırlanması:
  •  Brüksel lahanalarının saplarını kesip sarı yapraklarını temizleyin ve yıkayıp suyunu süzdürün. 
  • Bir tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ilave edip 10 dakika kadar haşlayın ve haşlandıktan sonra suyunu süzdürün.
  • Patatesleri küp küp doğrayın yıkayın ve bir tencereye alın.
  •  Üzerine haşlanmış lahanaları ekleyip üzerlerini çok az geçecek kadar su ilave edin ve patatesler pişip suyunu çekene kadar kısık ateşte kaynatın.
  • Ocağın altını kapatın.
  • Yarım çay bardağı kadar sütü ve tereyağını ilave edip, rondo, patates ezeceği ya da blendır ile püre haline getirin.


Not: süt miktarını arttırabilirsiniz.




1 yorum:

  1. Hımm değişik bir lezzet. Ben pek sevemedim brüksel lahanasını. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

View My Stats