8 Mayıs 2013 Çarşamba

Çikolatalı fındıklar (çikolata kaplamalı fındık)




Uzun zamandır yeni fotoğraf ve tarif bekleyen, benim bile bloğu günlerce açamadığım dönemlerde, bıkmadan yeni bir şeyler var mı diye ziyaret edip yalnız bırakmayan okuyucularım için gelsin bugün ki lezzetimiz… Evde kavrulmuş fındığınız ve çikolatanız varsa çok kısa sürede yapabileceğiniz bir tarif. Kavrulmuş fındığım yok ama kabuklu fındık var nasıl kavuracağım diyorsanız daha önce sizler için burada anlatmıştım. Çayın ya da kahvenin yanında ikram edebileceğiniz, büyük küçük herkesin çok seveceği aynı zamanda dışarıda satılan hazır yiyeceklere daha sağlıklı bir alternatif.

Malzemeler:
  • Kavrulmuş fındık
  • Bitter çikolata


Hazırlanması:

  • Çikolatanızı küçük parçalara ayırıp ısıya dayanıklı cam bir kâsenin içerisine alın.
  • Yarısına kadar su doldurduğunuz küçük bir cezve, tencere ya da çaydanlığın üzerine yerleştirip ocağı açın. 
  • Su kaynamaya başlayınca ocağı kısın. 
  • Kaynayan suyun sıcaklığı ile çikolatalar bir süre sonra erimeye başlayacaklar.(bu yönteme benmari usulü eritme yöntemi deniyor). 
  • Eriyen çikolatanın içerisine fındıkları atıp çatal yardımıyla alt üst ederek her yerine çikolatanın bulanmasını sağlayın. 
  • Daha sonra çatal yardımıyla fazla çikolatasını süzerek fındıkları yağlı kâğıt üzerine alın ve çikolatalar donduğunda servis edin.


Notlar:
Havalar ısındığı için çikolatalar çabuk donmazsa dolapta bekletebilirsiniz.
Ben bitter çikolata kullandım ama evde kalmış farklı parça çikolatalarınızı da kullanabilirsiniz.
Aynı yöntemi uygulayarak çikolatalı fıstık, badem vs. birçok çeşit elde edebilirsiniz.






1 yorum:

  1. Ne kara basit bir yöntem. Ama hiç aklıma gelmemişti:) Teşekkürler...

    YanıtlaSil

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

View My Stats