16 Mayıs 2013 Perşembe

Düdüklü tencerede bulgur pilavı



Birkaç yıl önce arkadaşım Ayla bahsetmişti düdüklü tencerede pirinç pilavı pişirdiğinden. Arkadaşımın tarifiyle ben de denemeler yaptım ama bir türlü fotoğraflayamadım haliyle de tarifini de veremedim sizlere. Bulgur pilavı pişirecekken son anda düdüklüde neden olmasın diyerek arkadaşımın yöntemiyle denedim bu defa. Ve sonuç memnun edince fotoğraflayıp sizlerle paylaşmak istedim.15 dakika gibi kısa bir sürede nefis bir bulgur pilavımız oldu.


Hayırlara vesile olmasını temenni ettiğim Regaib kandiliniz mübarek olsun, dualarda buluşabilmek ümidiyle…

 Malzemeler:
  • 2 su bardağı pilavlık bulgur
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 2 orta boy kuru soğan
  • 1 adet yeşilbiber
  • 2 adet domates
  • 1 tatlı kaşı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Tuz

 Hazırlanması:
  •  Soğanı ve yeşilbiberi yemeklik doğrayıp sıvıyağda kavurun. 
  • Doğranmış domates ve salçaları da ilave edip tekrar kavurun. (Ben bu aşamada 2–3 yemek kaşığı önceden kavrulmuş kıyma ilave ettim. Siz kavrulmamış kıyma ilave edecekseniz ilk önce kıymayı ve soğanı kavurup diğer işlemlere aynı sırayla devam edin)
  • Yıkanmış ve suyu süzülmüş bulguru, tuzunu ve en son sıcak suyu ilave edip karıştırın.
  •  Kaynamaya başlayınca ocağın altını kısıp düdüklü tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte 12–15 dakika kadar pişirin. 
  • Bir kaç dakika dinlendirip, sıcak olarak servis edin.


Not; ben kavrulmuş kıyma kullandım, siz kullanmayabilirsiniz ya da önce kıyma ve soğanı kavurup daha sonra sırasıyla diğer işlemleri takip edebilirsiniz.
Tencerenin kapağını kapadıktan sonra kısık ateşte12 dakika pişirip, ocağı kapattım. Kapağı kapalı olarak birkaç dakika dinlendirip, servis ettim. Siz süreyi düdüklü tencerenizin pişirme özelliğine/çabukluğuna göre kısaltıp, uzatabilirsiniz.







6 yorum:

  1. bir ara düdüklü tencerede pirinç pilavı yapmaya dadanmıştım sonra bıraktım:)şimdi görünce onu hatırladım:) ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  2. Hiç düdüklü tencerede duymamıştım :) Değişik bi fikir.

    YanıtlaSil
  3. Paylaşım için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  4. nerede pişerse pişsin,ne li olursa olsun vazgeçemeyeceğim bir pilav,ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  5. Harika bulgur pilavına çok farklı bir bakış açısı olmuş kolay tarif olmuş ellerinize sağlık sevgiler

    YanıtlaSil
  6. Paylaşım için Teşekkürler...

    YanıtlaSil

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

View My Stats