19 Haziran 2013 Çarşamba

Çorum yemekleri etkinliği 10.tarif: Soğan dolması


  
Etkinliğimizin 10.tarifi neredeyse her yemeğe kullandığımız soğanın bir de dolmasını yapalım diyen hanımlar için hazırlanmış hali olan kıymalı soğan dolması. Etkinliğimize bu nefis yemeğimiz ile katılan Fatma hanım’a teşekkür ediyorum…

Malzemeler:

10 adet iri beyaz kuru soğan

İç malzemesi için;

  • 1 su bardağı pirinç
  • 250 gr kıyma
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Dereotu
  • Maydanoz
  • Tuz

Pirinci iyice yıkayıp suyunu süzün. İçerisine kıyma, sıvıyağ, salça, tuz, doğranmış dereotu ve maydanozu ilave edip iyice yoğurun.

Hazırlanması:
  • Soğanların kabuklarını soyup tek tarafından baştan aşağıya kadar bıçakla kesin.(en içteki kısımları da kesin).
  • Soğanları tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ilave edip hafif diri kalacak şekilde haşlayın.
  • Haşlanan soğanları süzgece alıp soğanları zedelemeden yıkayın ve suyunu süzün. 
  • Suyunu süzdüğünüz soğanları tek kat olacak şekilde elinizle açın. 
  • Açtığınız her kata hazırladığınız iç malzemesinden koyup rulo yaparak sarın (doldurun) ve tencereye dizin.
  •  Bütün soğanlar için aynı işlemi uygulayın.
  •  Tüm soğanlar bitince soğanların üzerinden iki parmak eksik kalacak şekilde su ilave edip kısık ateşte pişirin. 
  • Servis tabağına alıp üzerine tereyağlı ve pul biberli sos hazırlayıp gezdirin ve sıcak olarak servis edin.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

View My Stats