19 Haziran 2013 Çarşamba

Çorum yemekleri etkinliği 11. tarif: Kıymalı Hingel




Etkinliğimizin 11.tarifi Çorum’da çok sevildiğinden olsa gerek her şekli yapılan Hingel yemeğimiz (mantımız).Daha önce balıksırtı diye bilinen şekliyle yapılan halini paylaşmıştım sizlerle, bugün ki tarifimiz ise ay şeklinde yapılan Hingel.

Etkinliğimize bu harika mantımız ile katılan Kalp Kurabiye bloğuna teşekkür ediyorum…


 Malzemeler:

  • 4 su bardağı un
  • 1 yumurta
  • Tuz
  •  ılık su

İç malzemeleri:


  • 250 gr. kıyma
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • Tuz
  • Karabiber
  •  Kırmızıbiber


 Kıymayı karıştırma kabına alıp içerisine soğanı rendeleyin. Tuz ve baharatları ilave edip iyice karıştırın.


Haşlamak için:

1,5 lt. Kaynar su

Üzeri için:

50 gr. tereyağı
Kırmızı pul biber
İsteğe göre yoğurt

Hazırlanması:

  • Unu yoğurma kabına alıp zerine tuz serpin. 
  • Yumurtayı ekleyip, ılık su ilavesi ile kulak memesi kıvamından hafif sert bir hamur yoğurun.
  • Üzerine nemli bir bez örterek yarım saat dinlendirin.
  • Dinlenen hamuru ikiye bölüp merdane ile ne ince ne kalın olacak şekilde açın. 
  • Çay bardağı ile kesilip ortalarına kıymalı içten koyup ay şeklinde kapatın.
  • Hazırladığınız mantıları kaynayan suya atıp 5–10 dakika arası haşlayın ve servis tabağına alın.
  • Servis tabağına aldığınız Hingellerin üzerine tereyağlı ve kırmızıbiberli sos hazırlayıp gezdirin.


Not;İsteğe göre yoğurtta dökülebilir.
 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

View My Stats