Etkinliğimize Çorum ve çevresinde çok sık yapılan Kurutulmuş
yeşil fasulye yemeği ile katılan Şeyda Hanım’a teşekkür ediyorum.
Malzemeler:
- 1 dizin kurutulmuş yeşil fasulye
- 2 adet orta boy kuru soğan
- 2 yemek kaşığı salça
- 2 yemek kaşığı sıvıyağ
- Tuz
- Sıcak su
Hazırlanması:
- Öncelikle kurutulmuş fasulyeleri geniş bir tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ilave edip haşlayın.
- Haşlanan fasulyelerin ipini kesip fasulyeleri ipten çıkarın ve bol su ile yıkayıp suyunu süzün.
- Ayrı bir tencereye küp doğradığınız soğanı ilave edip sıvıyağda kavurun.
- Kavrulan soğanların üzerine salçayı da ilave edip tekrar kavurun.
- Haşlanmış fasulyeleri ve sıcak suyu ilave edip kısık ateşte pişirin.
- Piştikten sonra ister sade ister sarımsaklı yoğurtla birlikte servis yapabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder