21 Haziran 2013 Cuma

Çorum yemekleri etkinliği 14.tarif: Haşhaşlı Çörek




Etkinliğimizin 14.tarifi Çorum’da çok sık yapılan bir hamur işi olan haşhaşlı çörek. İlimiz buğday yönünden oldukça zengin olduğundan olsa gerek çok fazla hamurlu lezzetler yapılır ve tüketilir.

Etkinliğimize lezzetiyle herkesin beğenisini kazanan haşhaşlı çörek tarifimizle katılan Nemide Hanım’a teşekkür ediyorum…

Malzemeler:

  • 1s bardağı su
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 paket kuru maya
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un (6 su bardağı)

 İç malzemesi; çekilmiş haşhaş + sıvıyağ

Hazırlanması:
  • Derin bir karıştırma kabının içerisine ılık suyu, şekeri ve mayayı alıp karıştırın ve kabarması için 10 dakika kadar bekletin. 
  • Kabaran mayanın içerisine ılık süt, sıvıyağ, tuz ve aldığı kadar un ilavesi ile kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun. 
  • Hamuru yarım saat kadar ağzı kapalı olarak bekletin.
  •  Mayalanan hamurunuzdan parçalar koparıp yağlanmış tezgâhta hamuru elinizle açın. 
  • İçerisine yağlı haşhaş sürüp rulo olarak sarın ve kendi etrafında döndürüp tepsiye dizin.
  • Hamur bitene kadar aynı işlemi uygulayın. 
  • En son üzerine yumurta sarısı ve dövülmemiş haşhaş sürüp mayalanması için bekletin.
  • 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.


                                                                                      


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

View My Stats