22 Haziran 2013 Cumartesi

Çorum yemekleri etkinliği 18.tarif: Malak




Etkinliğimizin 18.tarifi günümüzde çok fazla bilinmeyen, eskiden çok sık yapılan bir lezzet olan Malak. Pişirilme şekli ile profiterol hamurunu anımsatıyor aslında. Püf noktası ise hamurunun çok iyi pişirilmesi ve piştikten sonra bol tereyağı ilave edilerek servis edilmesidir. Tabi yerken yanınızda bol miktarda su bulundurmayı da ihmal etmeyin ki yutkunmakta epey zorlanabileceğiniz bir yemek.

Tarifi bizlerle paylaşan ve unutulmakta olan bu yemeğimizi tekrardan hatırlatan İlknur Hanım’a teşekkür ediyorum…

Malzemeler:
  • 2 su bardağı su
  • 1 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı tuz

 Üzeri için; bol miktarda eritilmiş tereyağı

Hazırlanması:
  • Suyu ve tuzu derin bir tencereye alın ve kaynatın. 
  • Kaynayan suyun içerisine unu azar azar ilave edip topaklanmaması için sürekli karıştırın.
  •  Hamur iyice pişip toparlanmaya başlayınca ocağı kapatın. 
  • Bir kaşık yardımıyla pişen malak hamurundan parçalar alıp servis tabağına yerleştirin. (Arasıra hamur kaşığa yapışmasın diye kaşığı suya batırın)
  • Servis tabağına aldığınız malak hamurunun üzerine bolca eritilmiş tereyağı gezdirin ve sıcak olarak yağ donmadan servis edin.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

View My Stats