22 Haziran 2013 Cumartesi

Çorum yemekleri etkinliği 19.tarif: Kuru sebze kavurması




Etkinliğimizin 19.tarifi lezzetine doyum olmayan kurutulmuş sebze kavurması. Sebzelerinizi yazın sıcak günlerinde kurutup daha sonra tarifteki gibi haşlayıp kavurarak hazırlayın.
Etkinliğimize bu nefis yemeğimizle katılan Binnaz Hanım’a teşekkür ediyorum.

Malzemeler:
  • Yarım kilo haşlanmış kuru sebze (biber, patlıcan, kızartmalık kabak)
  • 1 adet kuru soğan
  • 2–3 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 2–3 diş sarımsak

Hazırlanması:


  • Soğanları yemeklik doğrayın ve sıvıyağda kavurun. 
  • İçerisine haşlanıp suyu sıkılmış sebzeleri, ezilmiş sarımsağı, tuz ve karabiberi ilave edin. 
  • Bütün malzemeyi iyice kavurun. 
  • İsteğe göre sarımsaklı yoğurtla birlikte servis edin.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

View My Stats