22 Haziran 2013 Cumartesi

Çorum yemekleri etkinliği 20.tarif: Kesme Şeker Tatlısı




Etkinliğimizin 20.tarifi ismini dışına bulanan irmikten alan Kesme Şeker tatlısı. Eminim görüntüsü gibi lezzeti de harikadır, şerbetli tatlıları sevenler için denenesi tatlardan. Etkinliğimize bu nefis tatlımızla katılan Göksu Hanım’a teşekkür ediyorum.

Malzemeler:
  • 3 yumurta
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı irmik
  • 2 paket kabartma tozu 
  • 1 paket vanilya 
  • Aldığı kadar un 


Şerbet için;

  • 4 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • 1–2 damla limon suyu

 Su ve şeker kaynatılarak şerbet hazırlanır ve soğumaya bırakılır. (not: şerbet soğuk olacak) 

Hazırlanması:
  • Karıştırma kabına yumurta, yoğurt ve sıvıyağı alıp karıştırın.
  •  İrmik, vanilya, kabartma tozu ve aldığı kadar un ilavesi ile kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun. 
  • Hamurdan parçalar koparıp rulo olarak yuvarlayın. 
  • Rulo yaptığınız hamuru yan yan (verev olarak) kesin. Kestiğiniz her parçanın üstüne hafifçe bastırın ve ayrı bir kapta bulunan irmiğe batırın.
  • Yağlanmış tepsiye dizin ve 180 derece fırında pişirin. 
  • Tatlılar pişip fırından çıkarınca üzerine soğuk şerbeti dökün.



 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

View My Stats