22 Haziran 2013 Cumartesi

Çorum yemekleri etkinliği 21.tarif: Patatesli Mıhlama



Etkinliğimizin 21.tarifi özellikle Ramazan ayında çok sık yapılan oldukça lezzetli bir yemek olan Patatesli mıhlama. Eskiden kıyma ve soğanla yapılıyormuş ama zamanla kıymaya ilave olarak farklı sebzeler de kullanılmaya başlanmış. Etkinliğimize bu yöresel yemeğimizle katılan Duygu Hanım’a teşekkür ediyorum.

Malzemeler:
  • 5–6 adet orta boy patates
  • 2 adet kuru soğan
  • 2 adet yumurta
  • Kıyma
  • Maydanoz
  • Kırmızı Pul biber
  • Karabiber

Hazırlanması:
  • Yayvan bir tavaya sıvıyağı ekleyip küp doğradığınız soğan ve patatesleri ilave edip karıştırın ve kapağını kapatın.
  •  Eşit şekilde pişmeleri için ara sıra karıştırarak kısık ateşte ikisini aynı anda kavurun.
  •  İsteğe göre kavrulmuş kıyma ilave edin.
  •  İyice kavrulup yumuşayan patateslerin içerisine tuz ve baharatlarını da ekleyip karıştırın.
  •  En son doğranmış maydanozu patateslerin üzerine serpip, yumurtayı en üst kısma kırın ve tavanın kapağını kapatın. 
  • Kısık ateşte yumurtalar pişene kadar pişirin.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

View My Stats