22 Haziran 2013 Cumartesi

Çorum yemekleri etkinliği 23.tarif:Çatal Aşı




 Etkinliğimizin 23.tarifi Çorum’da sıkça yapılan ve Çatal Çorba olarak ta bilinen Çatal Aşı yemeği. Etkinliğimize bu nefis yöresel yemeğimizle katılan blogcu arkadaşım Hünerli Ellere teşekkür ediyorum.

Malzemeler:
  • 1 su bardağı yeşil mercimek
  • Yarım su bardağı yarma (buğday kırığı)
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz  

sosu için;
  • 1 adet kuru soğan
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • Pul biber
  •  Nane

 Tavaya  tereyağını  alın  ve  minik  doğranmış  soğanları    yağda  kavurun. Üzerine   pul biber  ve  nane  ekleyin.

Hazırlanması:

  • Yeşil  mercimeği  ayıklayıp, yıkayıp, üzerini geçecek  kadar  su  ilave ederek pişirin. 
  • Mercimek   biraz  diriyken  içine  yıkanmış  yarmayı  atın.
  • 2   kaşık  zeytinyağı  ve  tuzunu  ekleyip, yarmalar  pişene  kadar  pişirin. 
  • Suyu  azalırsa  sıcak  su  ilavesi   yapın. 
  • Sosunu hazırlayıp çorbanın üzerine gezdirin.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

View My Stats