23 Haziran 2013 Pazar

Çorum yemekleri etkinliği 25.tarif: İçsiz Çorum Mantısı






Çorum’da Ramazan ayı yaklaşmaya başladığında yoğun bir hazırlık telaşı da başlar. Bu hazırlıklardan bir tanesi de içsiz mantıdır. Bir kaç komşu bir araya gelip imece usulü ile sırasıyla herkese mantı yaparlar. Mantılar Ramazan ayında yetecek kadar hazırlandığından çok fazla yapılır. Normal mantı hamuru yoğrulur ve içerisine kıyma ya da herhangi bir iç malzeme konmadan sade olarak şekil verilip kurutulur.Ramazan ayında ise iftar sofraları için aşağıda ki şekilde pişirilir.

Etkinliğimize bu nefis yöresel yemeğimizle katılan Şerife Hanım’a teşekkür ediyorum.

Malzemeler:
  • 3 su bardağı içsiz mantı
  • 6 su bardağı su
  • 1 dolu yemek kaşığı salça
  • Yarım çay bardağı sıvıyağ
  • Tuz
  • Karabiber

Üzeri için; sarımsaklı yoğurt
Sos için: Tereyağı, Toz kırmızıbiber, Nane, Salça (renk verecek kadar)

Tereyağını kızdırıp çok az salça, kırmızıbiber ve naneyi ekleyip sos hazırlayın.

Hazırlanması:

  • Sıvıyağı tencereye alın ve salçayı ilave edip kavurun. 
  • Karabiber ve tuzunu ekleyip suyunu ilave edin ve kaynamaya bırakın.
  •  Kaynayan suyun içerisine içsiz olarak hazırlanmış mantıları ilave edip pişirin.
  •  Üzerine sarımsaklı yoğurt ve sos gezdirip sıcak servis edin.
not;İsterseniz sosunu hazırlarken kıymayı da kavurup,üzerine kıymalı sos ile servis edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

View My Stats