24 Haziran 2013 Pazartesi

Çorum yemekleri etkinliği 27.tarif: Kıymalı Hingel



Etkinliğimizin 27.tarifi Çorum’da çok sık yapılan ve sevilen Kıymalı Hingel tarifi. Daha öncede Hingel tarifi vermiştim ama bu tariftekiler şekil olarak diğerinden farklı olduğu için sizlerle paylaşıyorum.

Etkinliğimize bu nefis yöresel yemeğimizle katılan Perihan Hanım’a teşekkür ediyorum.


Malzemeler:
Hamuru için;
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 su bardağı su
  • 1 yumurta
  • Tuz


İç malzemesi:
  • 200 gr kıyma
  • Soğan
  • Baharat
  • Maydanoz


Hazırlanması:

  • Hamur malzemelerini karıştırma kabına alıp hamurunuzu yoğurun. 
  • Bıçak sırtı kalınlığında açıp karelere kesin. 
  • Her kareye iç malzemesinden koyup üçgen katlayın. 
  • Oluşan üçgenin karşılıklı iki ucunu birleştirin. 
  • Tüm karelere de aynı işlemi uygulayıp kaynamış suyun içine atıp haşlayın. 
  • Üzerine sarımsaklı yoğurt ve pul biberli sos dökün.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

View My Stats