24 Haziran 2013 Pazartesi

Çorum yemekleri etkinliği 28.tarif: Tavuklu Keşkek



Etkinliğimizin 28.tarifi daha önce etlisini yayınladığımız kırmızı et sevmeyenler için alternatif olabilecek tavuklu keşkek. Etli hali gibi tavuklusu da çok lezzetli olur.

 Etkinliğimize bu nefis yöresel yemeğimiz ile katılan arkadaşım Reyhan Kokulu Mutfağıma teşekkür ediyorum.

Malzemeler:
  • 2 su bardağı keşkeklik buğday
  • 2 adet tavukgöğsü
  • 2 çorba kaşığı tereyağ
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 3 çay kaşığı tuz
  • Su 


Hazırlanması:
  • Öncelikle buğday, akşamdan ayıklanıp yıkanır ve üzerini iki parmak geçecek kadar su eklenir.
  • Buğday ocakta bir taşım kaynatılır ve kapağı kapalı olarak ertesi güne kadar bekletilir. 
  • Tavuk ayrı bir tencereye alınır. 
  • Üzerini geçecek kadar su koyulup 10 dakika haşlanır.
  • Haşlanan tavuk didilerek suyu ile birlikte buğdayın içerisine koyulup ( su az gelirse, kaynar su ilave edilebilir ) kısık ateşte ara sıra karıştırılarak, buğdaylar yumuşayıp suyunu çekene kadar pişirilir. 
  • Pişen keşkek tahta kaşık yardımı ile tencerenin kanarlarına vurarak 2-3 dakika karıştırılır. 
  • Üzeri için tereyağ bir tavaya alınıp eritilir. İçerisine salça ilave edilip kızartılır. 
  • Keşkek servis tabağına alınıp üzerine tereyağlı sos dökülüp sıcak olarak servis yapılır.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

View My Stats