14 Haziran 2013 Cuma

Çorum yemekleri etkinliği 5.tarif: İncir Uyutması




Etkinliğimizin 5.tarifi, özellikle Kargı ilçesi ve çevresinde yapılan ve bizim ailede çok sevilen bir tatlı olan incir uyutması. Bu sağlıklı ve nefis tarifi bizlerle paylaşan "Papatya Prenses" arkadaşımıza katılımı için teşekkür ediyorum. Arkadaşımızın bir diğer etkinlik yemeği olan “Yumurtalı kurutulmuş fasulye kavurması” tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

Malzemeler:
  • 18 tane incir
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağından iki parmak eksik toz şeker

Hazırlanması:
  • İncirleri on dakika ılık suda bekletin ve süzün.
  •  Eğer incirlerin ağzınıza gelmesini isterseniz küp küp doğrayın. 
  • İstemiyorsanız öyle bırakın.
  •  Süt ve şekeri tencereye alıp ısıtın. Dikkat edin kaynamayacak sadece ısınacak. 
  • Tencereyi ocaktan alın ve incirleri ilave edin ve blendırdan geçirin.(küp doğradıysanız ve dişe gelmesini istiyorsanız blendırdan çekmeyin) 
  • Hiç vakit kaybetmeden tatlıyı kâselere paylaştırın.
  •  Kâselerin üzerini streç filmle kapattıktan sonra üzerine kalın bir bez/battaniye örtün ve 3–4 saat oda sıcaklığında mayalandırdıktan sonra buzdolabına kaldırın. 
  • Soğuduktan sonra servis yapın.



1 yorum:

  1. 15 haziran son gunmuydu cook uzuldum :(( keşkek yapıp katımak istiyordum :(

    YanıtlaSil

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

View My Stats