19 Haziran 2013 Çarşamba

Çorum yemekleri etkinliği 9.tarif: Tarhana Çorbası




   Etkinliğimizin 9. tarifi bazı ilçelerimizde özellikle Ramazan ayında iftar sofraları için neredeyse her akşam pişirilen Tarhana çorbamız. Besleyiciliğinin yanında lezzetiyle de sadece Çorumluların değil hiç kimsenin hayır diyemeyeceği bir lezzet olduğunu düşünüyorum.

Etkinliğimize bu nefis çorba ile katılan Arzu hanım’a teşekkür ediyorum…

Malzemeler:
  • 4 yemek kaşığı köy tarhanası
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 yemek kaşığı tereyağı ya da sıvıyağ
  • Nane
  • Tuz
  • Kırmızıbiber
  • 3 diş sarımsak(isteğe bağlı)
  • Su

Hazırlanması:
  • Tencereye yağı alıp içerisine sarımsağı ve salçayı ekleyip kavurun. 
  • Nane, kırmızı pul biber ve 2 su bardağı soğuk suyu ekleyip ocağın altını kapatın. 
  • Suyun içerisine tarhanayı ilave edip karıştırın ve bu şekilde en az 15 dakika bekletin. Not: en az 15 dakikalık bekletme kısmı tarhananın ıslatılıp pütürlük oluşmadan pişmesi için gerekli. Eğer vaktiniz yoksa tarhanayı ilave ettikten sonra sürekli karıştırarak pişirmeye devam edebilirsiniz. Tarhananızda pütürlü kısımlar olmaması için soğuk su kullanmalısınız. Et suyu, tavuk suyu ya da kıyma kullanırsanız çok daha lezzetli bir çorbanız olur.
  • Tarhana suyun içerisinde erimeye başlayınca ocağın altını tekrar yakıp sürekli karıştırarak ve çorbanızın kıvamına göre su ilavesi yaparak çorbanızı pişirin. Sıcak olarak servis edin.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

View My Stats