24 Haziran 2013 Pazartesi

Çorum yemekleri etkinliği: Patlıcan aşı

benim etkinlik öncesinde yayınlamak için hazırladığım ama yayınlanması bugüne kısmet olan patlıcan aşı yemeğim


Kardeşimin eşi etkinlik tariflerine destek vermek için bu nefis yöresel yemeğimizi göndermiş, kendisine çok teşekkür ediyorum. Kuraya dâhil etmeyeceğim için en sona bıraktım bu tarifimizi de.
Patlıcan aşı, kışın kurutulmuş patlıcan, yazın da taze patlıcan ile yapılan yöresel bir yemektir. Özellikle kuru soğan ve sarımsaklı yoğurt ile birlikte sıcak olarak tüketilmesini tavsiye ediyorum. 


kardeşimin eşinin gönderdiği patlıcan aşı yemeği



Malzemeler:

  • 2 adet kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 4 adet patlıcan
  • 3 adet domates
  • 1 su bardağı pirinç
  • 3 su bardağı su
  • Tuz


Hazırlanması:

  • Yemeklik doğranmış soğanları ve dövülmüş sarımsakları sıvıyağda kavurun. 
  • Dikdörtgen doğrayıp tuzlu suda beklettiğiniz patlıcanları, doğranmış domatesleri ve salçayı da ilave edip kısık ateşte kavurun. 
  • Yıkanmış pirinci de ekleyip çok az kavurun. 
  • Kavrulan malzemelerin üzerine tuz ve sıcak su ilave edip kısık ateşte 15–20 dakika pişirin.
  •  İsteğinize göre su ilavesi yapabilirsiniz. 
  • Sarımsaklı yoğurt ile servis edin.





1 yorum:

  1. www.ogretmen-evi.com sitesinden öğretmenevi fiyatları , adres ve telefon numaralarına ulaşabilirsiniz.

    YanıtlaSil

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

View My Stats