18 Haziran 2013 Salı

Çorum yemekleri etkinliği 6.tarif:Diri Aş




Etkinliğimizin 6.tarifi Çorum’un Sungurlu ilçesinin geleneksel yemeklerinden olmasına rağmen, günümüzde çok fazla bilinmeyen Diri Aş yemeği. Şimdilerde çok fazla yapılmasa da besleyiciliği ile denemeye değer bir lezzet olan Diri Aş yapılışı ile bizlere keşkeği anımsatsa da kullanılan malzemelerde farklılıklar vardır.

Etkinliğimize katılarak bizlere unutulmaya yüz tutmuş bu harika yöresel lezzeti hatırlatan Birsen Hanım’a teşekkür ediyorum.

Malzemeler:

  • 1 su bardağı yarma
  • Yarım su bardağı nohut
  • Yarım su bardağı fasulye
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • Acı pul biber
  • Et suyu + normal su
  • Tuz


Hazırlanması:

  • Öncelikle nohut ve fasulyeleri haşlayıp suyunu süzün.
  •  Derin bir tencerenin içerisinde küp doğranmış soğanları sıvıyağda kavurun. 
  • Üzerine salça, tuz, acı pul biber, haşlanmış nohut ve fasulye ekleyip birkaç dakika daha kavurun.
  •  Kavrulan malzemenin içerisine yıkanıp suyu süzülmüş yarmaları da ilave edin. 
  • Tüm malzemenin içerisine daha önce haşladığınız kemikli et suyu ve normal su ekleyerek kısık ateşte pişirin.

 Not: İsteğe göre kemikli et parçaları yemekle birlikte servis edilebilir. Et suyunu yemeğe ilave ederken kemikli et parçalarını da ilave edip yemeğin lezzetini arttırabilirsiniz. Bu yemeğin özelliği acı olması bu nedenle boca acı biber kullanabilirsiniz. İçerisinde bolca bakliyat kullanıldığından bol su çeken bir yemek olduğu için suyu azaldıkça sıcak su ilavesi yapabilirsiniz.



2 yorum:

  1. tarifim yayında , alırsan sevinirim arkadaşım..

    http://reyhankokulu.blogspot.com/2013/06/tavuklu-keskek.html

    YanıtlaSil
  2. Ah yıllardır yemeye yemeye unutmuşum bu yemeği. Ben de Sungurluluyum. Tarifini öğrenmem iyi oldu, anneannem yapardı bize. Mutlaka deneyeceğim:)

    YanıtlaSil

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

View My Stats