11 Haziran 2013 Salı

Çorum yemekleri etkinliği 2.tarif:Koçak Mantarlı Pilav




Etkinliğimizin 2.tarifini Safiye ile bloğu göndermiş, katılımı ve çocukluğumun lezzetini bana tekrar hatırlattığı için kendisine teşekkür ediyorum. Özellikle Kargı yöresinde Köse dağlarından toplanan mantarlarla sıkça yapılan ve harika bir lezzete sahip yemeğimizdir mantarlı pilav.Arkadaşımızın bir diğer etkinlik yemeği olan “Soğan Gallesi”  tarifine buradan ulaşabilirsiniz.


Malzemeler:
  • 1,5 su bardağı Pirinç
  • 1 kâse kıyılmış koçak mantarı
  • 1 tane soğan
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 2 kaşık sıvı yağ
  • 1 tane et ya da tavuk bulyon (isteğe bağlı)
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • Yarım demet dereotu
  • Tuz
  • Karabiber

Hazırlanması:

  • Pirinci tuzlu sıcak suda yarım saat bekletin.
  •  Daha sonra bol soğuk su ile yıkayıp süzün. 
  • Diğer taraf dan mantarları yıkayıp bekletmeden küp küp doğrayın. 
  • 2 kaşık sıvı yağda Mantarlar suyunu salıp çekene kadar kavurun. 
  • 1 orta boy soğanı minik minik doğrayıp tereyağ da 4–5 dakika kavurun. 
  • Üzerine süzdüğünüz pirinci ve 1 çay kaşığı tuzu ilave edip kavurmaya devam edin.
  • Pirinçler saydamlaşmaya başlayınca başka tavada kavurduğunuz mantarı, limon suyunu ve şekeri ilave edin. 
  • Üzerine 2,5 su bardağı sıcak su katıp kısık ateşte pilavı pişmeye bırakın. 
  • Pilav suyunu çekip göz göz olunca ocaktan alın ve üzerini kâğıt havlu ile kapatın.
  • Bu şekilde yaklaşık 20 dakika demlemeye bırakın. Demlenmiş pilavınızın üzerine ince ince kıyılmış dereotunu katıp şöyle bir harmanlayıp servis edebilirsiniz...



Safiye’nin notu; Ben dereotu bulamadığımdan koyamadım eklerseniz lezzeti güzel, görselliğiyle de hoş oluyor.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

View My Stats