25 Haziran 2013 Salı

Peynirli Puf Börek




Çok sık yaptığım bir börek olmasına rağmen her defasında çocuklar bayılarak tüketiyorlar. Hele de içerisinde peynir varsa çabucak tükeniveriyor. Tek eksi tarafı yağda kızartıldığı için yaz günlerinde mutfakta çalışmayı zorluyor olması. Lezzetinin yanında çok fazla yağ çekmediğini de belirtmek isterim. Ben fotoğraftakileri Muratbey’in anneler günü konseptine uygun olsunlar diye kalpli bir kalıpla kesmiştim siz herhangi bir bardak ya da kalıp kullanabilirsiniz…






Malzemeler:
  • 2 su bardağı yoğurt suyu (süt veya sulu yoğurt da olabilir)
  • Çeyrek su bardağı zeytinyağı
  • 2 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket instant kuru maya
  • 4 su bardağı un

 İç malzemesi için; Muratbey peynir çeşitleri (kaşar, çerkez, burgu ve krem peynir kullandım)

Hazırlanması:
  • Yoğurt suyu, zeytinyağı, şeker, tuz ve mayayı bir kabın içerisine alıp karıştırın. 
  • Sıvı karışımın üzerine unu yavaş yavaş ilave edip çok sert olmayan bir hamur yoğurun. 
  • Hamurun üzerini kapatıp ılık bir ortamda yarım saat bekletin.
  • Mayalanan hamurunuzu 4 eşit parçaya ayırın. 
  • İlk hamur parçasını unlanmış tezgâhta merdane yardımıyla açın. 
  • Açtığınız hamurun üzerine aralıklı olarak peynir parçaları yerleştirin.
  • İkinci hamur parçanızı da aynı şekilde unlanmış tezgâhta açıp ilk hamurun üzerine kapatın.
  • Kalpli kalıbınız ya da bir su bardağı yardımıyla peynirler tam ortada kalacak şekilde kesin. 
  • Diğer hamurlara da aynı işlemi uygulayın. 
  • Önceden ısıttığınız sıvıyağda arkalı önlü kızartıp kâğıt havlu üzerine alın.




2 yorum:

  1. bizim evde bunu görenler Tazmania canavarına dönüşüyorlar, kalpli şekliyle çok hoş olmuş; ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  2. bayılıyorum kahvaltıda bu böreğe. ellerine emeklerine sağlık canım.

    YanıtlaSil

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

View My Stats