12 Temmuz 2013 Cuma

Galeta unlu peynir kızartması






Bugün sizler için iftar ve sahur sofralarına çok kısa bir sürede hazırlayabileceğiniz harika bir tarifim var. Hane halkının en çok sevdiği kızarmış peynir tarifi oldu diyebilirim. Tatil nedeniyle evden uzakta memlekette olunca tarif yazma aralıklarımda uzadı haliyle. Bundan sonra daha sık paylaşımda bulunabilmek dileğiyle. Umarım bol dualı, bereketli, huzurlu, dostlukların ve paylaşımların çok olduğu, birbirimize saygımızı kaybetmediğimiz, kendimiz dışındakileri de düşünebildiğimiz, tam manasıyla idrak ederek yaşayabildiğimiz bir Ramazan ayı geçirebiliriz…





Malzemeler:

  • 1 paket Muratbey Antep peyniri
  • 1 yumurta
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 kâse galeta unu

 Kızartmak için; sıvıyağ



Hazırlanması:

  • Öncelikle Antep peynirlerini ılık suda 5 dakika kadar bekletin. 
  • İsterseniz kalın olanlarını bıçakla ortadan ikiye kesin.
  • Suyunu süzdüğünüz peynirleri önce nişasta ve un karışımına bulayın. 
  • Daha sonra çırpılmış yumurtaya batırın.
  • En son galeta ununa bulayıp kızgın yağda peynirler kızarana kadar çok kısa süre kızartın. 
  • Kızaran peynirleri yağlı kâğıt üzerine alıp fazla yağını süzün. 
  • İsterseniz bol yeşillikli bir salata üzerinde isterseniz de tek başına sıcak olarak servis edin.






2 yorum:

  1. Hmmmm... Kulağa ve göze hoş geliyor;)

    YanıtlaSil
  2. Harika görünüyor...Çok beğendim...Bloğunuzu beğenerek takip ediyorum.Blogda yeniyim.
    Sizi de benim bloğuma mutlaka beklerim.
    http://lezzettaneleri.blogspot.com/

    YanıtlaSil

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

View My Stats