4 Eylül 2013 Çarşamba

Taze fasulye kızartması




Tatilde annemin çok sık yaptığı bir lezzetti ama ben bir türlü fotoğraflayamamıştım. Yeğenimin eşinin bizler için hazırladığı kahvaltı sofrasında da yerini alınca bu defa hemen fotoğrafladım. Denemek isteyenler için bir not: tazecik ince fasulyelerle yaparsanız daha nefis bir kahvaltılık lezzet elde etmiş olursunuz. İster domates sos ile isterseniz de yoğurtlu sos ile servis edebilirsiniz.


 Malzemeler:
  • Yarım kilo taze fasulye

 Kızartmak için; sıvıyağ
Üzeri için; domates sos

Hazırlanması:

  • Taze fasulyelerinizin özellikle ince olanlarını seçip ayıklayın.
  • Yıkayıp kâğıt havlu ile kurulayın.
  •  Bol sıvıyağda kızartın ve fazla yağının süzülmesi için kâğıt havlu üzerine alın.
  •  Servis tabağınıza alıp üzerine domates sos gezdirin.



3 yorum:

  1. hiç bilmediğim bir lezzet... yapanların emeklerine sağlık...

    sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Kavurmasını yaparım ama kızartmasını hiç yemedim,domates sosunuda severim,denemek lazım,ellerine sağlık canım,sevgiyle kal...

    YanıtlaSil

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

View My Stats