23 Ekim 2013 Çarşamba

Otlu peynirli & tuzlu kurabiye




Peynirli kurabiyeleri seviyorsanız denenecekler listesine ekleyip misafirlerinize bir bardak çayın yanında ikram edebileceğiniz bir lezzet.  En iyisi mutfağa gidip hemen deneyin, benim gibi minik kızınıza ve kendinize ikram edinJ.


Malzemeler:
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yumurta beyazı
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • Yarım çay bardağı sıvıyağ
  • 1–2 yemek kaşığı çörekotu
  • 2 çay kaşığı şeker
  • 50– 60 gr. Muratbey Van Otlu Peyniri
  • Yarım çay kaşığı karbonat
  • 1 su bardağı + 2 yemek kaşığı Hatap Un

 Üzeri için; yumurta sarısı

Hazırlanması:
  • Tereyağını eritip derin bir kâsenin içerisine alın.
  •  Üzerine yumurta beyazı, sirke, sıvıyağ, çörekotu, şeker ve çatalla ezilmiş peyniri ilave edin. 
  • Karbonat ve unu da ilave edip hamur yoğurun. 
  • Hamurdan küçük parçalar koparıp elinizle yuvarlayın ya da çubuk şekli verin. 
  • Yağlı kâğıt serilmiş tepsiye dizip üzerlerine yumurta arısı sürün.
  • 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

View My Stats