21 Ekim 2013 Pazartesi

Unsuz &yağsız kurabiye




Aslında bayramdan önce paylaşmak istediğim bir tarifti, misafir ikramlarınız arasında yer alabilsin diye. Ama yoğunluklardan bir türlü yayınlayamadım daha önce. Ani gelen misafirleriniz için de çabucak hazırlayıp, pişirip servis edebileceğiniz bir kurabiye. Ayrıca evin minik kızlarının çok seveceği, hatta gelip gidip sürekli atıştırmak isteyeceği bir lezzet. Anlaşılacağı üzere bu nefis kurabiyeler minik Verda Suyun geçer not verdiği tarifler arasında yerini aldı J.

Tarif için teşekkürler Semra’nın Mutfağı…

Malzemeler:
  • 1 su bardağı ceviz
  • Yarım su bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 1 yumurta akı

Üzeri için; pudra şekeri

Hazırlanması:
  • Cevizleri, şekeri ve kakaoyu rondonun (parçalayıcının ya da robotun) içerisine alın.
  • Un haline gelene kadar çekin. 
  • Yumurta akını da ekleyip birbirine karışmasını ve hamur kıvamına gelmesini sağlayın. 
  • Kaşık yardımıyla parçalar koparıp kurabiye hamurunun her yerini pudra şekerine bulayın. 
  • Yağlı kâğıt serilmiş tepsiye dizip 180 derecede 8–10 dakika kadar pişirin. 
  • Soğuyunca servis tabağına alın.


Not: Çok fazla pişirirseniz kurabiyeleriniz sert olur. Fırından ilk çıktığında çok yumuşak olabilir ama soğudukça dışı sert içi yumuşak bir kıvam alıyor. Hamur ele yapışan bir hamur ama pudra şekerine bulandıkça şekil alması kolaylaşıyor. İsterseniz cevizi daha önceden çekip şeker, kakao ve yumurta akını ilave edip derin bir kâsenin içerisinde kaşık yardımıyla karıştırabilirsiniz.Ceviz yerine fındık, fıstık, badem kullanabilirsiniz.





1 yorum:

  1. Cook Cook kolay bi tarifmiş yahu;)) yarın denemeliyim bunu;)))elinize sağlık;))))

    YanıtlaSil

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

View My Stats