14 Kasım 2013 Perşembe

Ciğer Sote




Blogger buluşmamızda ki sponsorlarımızdan birisi de ESTUZ firmasıydı. Bol çeşitlilikteki ürünlerinden bir tanesi de baharatlı sofrada öğütme tuzu ki neredeyse tüm yemeklerimde çok severek kullanıyorum. Ben özellikle servis esnasında ekliyorum ki baharatlar kokusunu kaybetmesin. Ciğer sote ise zaten bizim evde çok sevilen bir yemek, birde Estuz baharatlı öğütme tuzu ile birleşince lezzetine lezzet katıyor.

Malzemeler:

Hazırlanması:
  •  Ciğerleri kuşbaşı doğrayıp yıkayın ve suyunu iyice süzdürün. 
  • Tencereye sıvıyağı alıp üzerine ciğerleri ilave edip karıştırın. 
  • Ciğerler suyunu salıp tekrar çekene kadar kavurun. 
  • Suyunu çeken ciğerlerin üzerine yarım ay şeklinde doğranmış soğanları ve ince doğranmış biberleri ilave edin. 
  • Ara sıra karıştırarak soğanların ve biberlerin iyice kavrulmasını sağlayın.
  •  Kabukları soyulmuş ve küp doğranmış domatesleri de ilave edip karıştırın.
  •  İsteğinize göre sıcak su ilavesi yaparak kısık ateşte pişirin.
  •  İster pişerken isterseniz de servis esnasında tuzunu ve baharatlarını ilave edin. 
  • Ya da benim gibi en son servis esnasında baharatlı sofrada öğütme tuzu kullanın.


2 yorum:

  1. Canım çekti:) çok severim. Elinize sağlık..

    YanıtlaSil
  2. Sakatatlar arasından en rahat yiyebildiğim ciğer. Hazır baharatlı tuzu ilk defa bu tarifiniz vesilesiyle gördüm. Oldukça pratik bir ürüne benziyor. Ciğer sotenin üstünde servis öncesinde ekilmiş hali güzel bir görüntü oluşturmuş. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

View My Stats