5 Kasım 2013 Salı

Peynirli krep sarma & peynirli krep ruloları



Krepleri boş olarak tüketemiyorsanız, içerisine krem peynir sürerek daha lezzetli hale getirebilir, farklı şekillerde keserek ise şık sunumlarla servis edebilirsiniz. Çayınızın yanına çabucak hazırlayabileceğiniz lezzetli bir tarif.

Malzemeler:

Arasına sürmek için; Muratbey Naturena Misto krem peynir

Krep için;
  •  2 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 yumurta
  • Yarım paket kabartma tozu
  • Tuz
  • Aldığı kadar Hatap un 

Süt, sıvıyağ ve yumurtayı karıştırma kabında karıştırın. İçerisine tuz, aldığı kadar un ve kabartma tozu ilave edip karıştırarak krep hamurunuzu hazırlayın. Hamurdan bir kepçe alıp teflon tavaya yayın ve arkalı önlü çevirerek pişirin. Kalan hamurlara da aynı işlemi uygulayıp kreplerinizi hazırlayın.

Hazırlanması:
  •  Hazırladığınız krepleri geniş bir tabağa alın ve kreplerin üzerine peynirinizi bir bıçak yardımıyla sürün.
  • Krepleri rulo olarak sarın ve bıçakla iki parmak genişliğinde dilimleyin.
  • Açılmaması için kürdan batırıp servis tabağına alın.













3 yorum:

  1. nefis görünüyor canım.ellerine sağlık.....çocuklar çikolata sürüyorya aslında böyle peynirli sarıp koycan başka çareleri kalmıycak :)

    YanıtlaSil
  2. kreplere bayılırım çok lezzetli görünüyor.ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  3. http://pinarintarifdefteri.blogspot.com/ canım elllerıne sağlık...sevgılerımı bırakıyorum..

    YanıtlaSil

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

View My Stats