3 Aralık 2013 Salı

Sucuk köfte & Sucuk içli köfte




Sucuğun kurumasını bekleyene kadar sabredemeyen minikler için çok kısa sürede yapılabilen bir köfte tarifi var sırada. Köfte olarak tüketmek istemezseniz kıyma kavurur gibi kavurup üzerine yumurta kırarsanız sucuğa daha yakın hale getirmiş olursunuz. Ben sucuk yapmak için hazırladığım malzemenin bir kısmını bu şekilde pişirdim, çocukların beğendiği bir lezzet ortaya çıkmış oldu. Baharatları damak tadınıza göre ayarlayabilir, istediklerinizi kullanabilirsiniz…

Malzemeler:
  • 1 kg orta yağlı kıyma (iki defa çekilmiş)
  • 7–8 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı toz kırmızıbiber
  • 1 yemek kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı yenibahar
  • Tuz

 Not: Ayrıca damak tadınıza göre çok az miktarlarda toz tarçın, zencefil, kişniş ve çemen kullanabilirsiniz.

Hazırlanması:
  • Kıymayı derin bir kaba alıp üzerine dövülmüş sarımsak, tuz, toz kırmızıbiber, karabiber, kimyon ve yenibaharı ilave edip iyice yoğurun. 
  • Bir gece ağzı kapalı olarak buzdolabında bekletin (vaktiniz yoksa çok kısa bir süre bekleterek pişirebilirsiniz). 
  • Ertesi gün tekrar yoğurup köfte şekli verin. 
  • Çok az sıvıyağ ile yağlanmış tavada arkalı önlü pişirin. 
  • Kıymanızın yağı yeterli gelmezse kızartma aşamasında biraz daha sıvıyağ ilavesi yapabilirsiniz.







6 yorum:

  1. elinize saglik :) cokca yaptigim köftedir kendileri
    muhabbetle

    YanıtlaSil
  2. Yanında bir de patates kızartması oldu mu, çocukların keyfine diyecek yok:))
    ellerine sağlık canım, sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  3. Çok güzel görünüyor,eline sağlık...

    YanıtlaSil
  4. Harikasın gercekten...Ev yapımı sucuk gibisi varmı...ellerine saglık...

    YanıtlaSil
  5. Bende denedim güzel oldu elinize sağlık..

    YanıtlaSil
  6. bunları ekmek arasına doldurmam gerek, bir de ayran mımm :)
    ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

View My Stats