11 Aralık 2013 Çarşamba

Tarçınlı & cevizli rulo tatlı




Görümcemin bayram için hazırladığı tatlılardan bir tanesi olan bu nefis ruloları ben çok sevdim. Bayramda yoğunluktan fotoğraflayamamıştım ama daha sonra görümcem tekrar yaptığın da fotoğrafını çekebildim. Bu defada tarifini almayı unuttum hep. En son geçen hafta tarifi not ettim ve ancak paylaşabiliyorum bu lezzeti sizlerle. Siz benim gibi arayı fazla uzatmayın ve hemen deneyin, zira tarçın ve ceviz ikilisi harika bir tat veriyor benden söylemesi.

Malzemeler:
  • 2 yumurta
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un

 İç malzemesi:
  •  100 gr ceviz içi
  • 2 tatlı kaşığı tarçın
  • Yarım çay bardağı sıvıyağ

 Şurubu için;
  • 5 su bardağı su
  • 5 su bardağı şeker

Su ve şekeri kaynatarak şerbetinizi hazırlayın ve soğutun.

Hazırlanması:
  • Oda sıcaklığında ki tereyağını derin bir kabın içerisine alın.
  •  İçerisine yumurta ve şekeri ilave edip karıştırın. 
  • Yoğurt ve sıvıyağı da ilave edip karıştırın. 
  • Kabartma tozu ve aldı kadar un ilavesi ile hamur yoğurun.
  •  Hamuru 2 eşit parçaya ayırın. 
  • Ayırdığınız parçalardan ilkini merdane yardımı ile açın. 
  • Açtığınız hamurun üzerine iç malzemelerinde ki sıvıyağın yarısını gezdirin, tarçının ve dövülmüş cevizin yarısını da serpin. 
  • İç malzemesi serptiğiniz hamuru rulo olarak sarın.
  •  Keskin bir bıçak yardımıyla 1cm genişliğinde dilimleyin. 
  • Kestiğiniz dilimleri avucunuzun içerisinde çok az bastırarak düzleştirin. 
  • Yağlanmış fırın tepsisine dizin. 
  • Ayırdığınız diğer hamur parçasına da aynı işlemleri uygulayıp 180 derece fırında pişirin. 
  • Tatlınız sıcakken önceden hazırlayıp soğuttuğunuz şerbeti gezdirin.







2 yorum:

  1. Tarçının verdiği lezzet ve koku bambaşkadır... "Tarçınlı & cevizli rulo tatlı" çayın yayına favori bir ikram dersem yanlış olmaz sanırım. elinize sağlık...

    YanıtlaSil

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

View My Stats