27 Şubat 2014 Perşembe

Krema &puding dolgulu pasta





 Arkadaşlarım için hazırladığım çay daveti menüsünü sizlerle paylaşalı çok zaman geçti ama ben tarifleri henüz ekleyemedim. Çay sofrasından ilk tarif benim çok sevdiğim bu harika pasta olsun. Sizlerin de beğeneceğinizi düşündüğüm bol kremalı nefis bir lezzet. Bir defasında pastanın kremasını irmikli olarak hazırladım ama çok fazla hoşuma gitmedi açıkçası. Denemek isteyenler kendi muhallebi tarifleri ile de yapabilirler. Kalıp olarak ben dolma biber oyacağını kullandım ve çok rahat oldu. Sizler elinizde olan herhangi bir yuvarlak kalıp ile deneyebilirsiniz.
                                                            
Malzemeler:
  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvıyağ
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı HATAP un


Kreması için:
  • 6 su bardağı süt
  • 1,5 su bardağı HATAP un
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 su bardağı şeker

Bütün malzemeleri derin bir tencereye alıp sürekli karıştırarak muhallebiyi hazırlayın.

Üzeri için 1 su bardağı soğuk süt ile 1 paket krem şantiyi çırpın ve buzdolabında bekletin.





Hazırlanması:
  • Yumurtayı ve şekeri mikserle iyice çırpın. 
  • Süt ve sıvıyağ ekleyip yavaşça karıştırın.
  •  Kakao, kabartma tozu ve unu eleyerek ekleyin ve yavaş yavaş karıştırın. 
  • Yağlanmış dikdörtgen borcama kek hamurunu dökün ve eşit bir şekilde yayın. 
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında batırdığınız kürdan temiz çıkana kadar pişirin.
  • Kekiniz piştiğinde ılınmasını bekleyin. 
  • Dolma biber oyacağı ya da herhangi başka bir yuvarlak kalıpla belirli mesafelerle delikler açın.
  • Hazırladığınız muhallebiyi kekin üzerine eşit şekilde yayın.
  •  Muhallebi soğuyunca önceden hazırlayıp soğuttuğunuz kremşantiyi yayın ve buzdolabında bekletip soğuyunca servis edin.


Notlar:

  • İsterseniz keki yarım su bardağı süt yarım su bardağı portakal suyu ya da 1 su bardağı portakal suyu ile hazırlayabilirsiniz. Ben portakal aromalı halini de çok sevdim.
  • Krema malzemelerini kullandığınız kalıbın küçüklüğüne ya da büyüklüğüne göre azaltıp artırabilirsiniz, bizim ailede bol kremalı pastalar sevildiği için ben biraz fazla hazırlıyorum.
  • Verdiğim krema ölçülerini birçok pastada kullanıyorum, bazen yumurta sarısını eklemediğimde oluyor.Koyu kıvamlı bir muhallebi olduğu için pastayı keserken sorun çıkmıyor.
  •  İsteğe bağlı olarak en son ocağı kapatınca muhallebinin içerisine 1 yemek kaşığı tereyağı ekleyip karıştırabilirsiniz.  
  • Şeker miktarı isteğe bağlı olarak artırılabilir.






8 yorum:

  1. Rastlayıp da yapmayı kafama koyduğum tariflerden biri :) Ellerine sağlık, çok güzel görünüyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kesinlikle tavsiye edeceğim lezzetlerden birtanesi,eminim beğenirsin::))

      Sil
  2. merhaba elinize sağlık pasta çok güzel görünüyor çorum merkezdenmisiniz acaba isminizi öğrenebilirmiyim takipteyim sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim Emine hanım,evet merkezdeyim::))

      Sil
  3. Nefis görünüyo canım eline sağlık ♥

    YanıtlaSil
  4. Poke cake :) harika olmş elinize sağlık çok severim bende sevgiler

    YanıtlaSil

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

View My Stats