7 Mart 2014 Cuma

İmam sarığı pastası





Son yayınladığım Halley pasta ile oldukça benzerlik gösteriyor bu tarif. Kek ve krema malzemelerini birebir aynı kullandım. Hatta kişisayısı az olduğu için tek bir kek hazırlayıp kekin yarısından Halley pasta, kalan diğer yarısından da bu pastayı yaptım. Anlayacağınız tek bir pasta keki ile faklı görünümlü iki ayrı pasta hazırladım::))) Siz istediğiniz herhangi bir tarifi kullanarak yapabilirsiniz.

Malzemeler:
  •  4 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı sıvıyağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı süt
  • 2 su bardağı + 2 yemek kaşığı HATAP un


Yumurta ve şekeri mikser yardımıyla iyice çırpın. Sıvıyağı ve sütü ekleyip karıştırın. Un ve kabartma tozunu eleyip yavaşça karıştırın. Kek karışımını yağlanmış ya da yağlı kâğıt serilmiş büyük boy dikdörtgen borcama yayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında batırdığınız kürdan temiz çıkana kadar pişirin. Pişen kekinizi soğutun.

Krema malzemesi:
  • 4 su bardağı süt
  • 1 su bardağı HATAP un
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 su bardağı şeker


Süt, şeker, un ve yumurta sarısını tencereye alıp sürekli karıştırarak muhallebi pişirin. Pişirdiğiniz kremayı ara sıra karıştırarak soğutun.

Keki ıslatmak için; portakal suyu ya da süt
Etrafına bulamak için; hindistancevizi
Üst kreması için;50 gr çikolatayı benmari usulü eritip içerisine 2 tatlı kaşığı süt,1 tatlı kaşığı kakao ve yarım kâse kadar krema ilave edip iyice karıştırdım.

Hazırlanması:
  • Pişirip soğuttuğunuz keki yuvarlak bir kalıpla kesin.
  •  Elde ettiğiniz yuvarlak kekleri bıçak yardımıyla ortadan ikiye bölün.
  •  İkiye böldüğünüz yuvarlakların iki parçasını da ıslatın(isteğinize bağlı, ıslatmak zorunda değilsiniz) ve arasına krema sürüp birleştirin. 
  • Birleştirdiğiniz kekin etrafına bıçak yardımıyla krema sürün ve hindistancevizine bulayıp servis tabağına dizi. 
  • Bütün kek parçalarına da aynı işlemi uyguladıktan sonra üzerlerine çikolatalı krema ya da benmari usulü eritilmiş çikolata sürün.

Not:
Kekini kakaolu yapabilirsiniz ben sade yapmayı tercih ettim. 
Üzerine eritilmiş çikolata sürebilirsiniz.




6 yorum:

  1. Merhabalar,
    Ellerinize emeğinize sağlık. Nefis görünüyor. Sevgilerimi bıraktımmmm…..:))

    YanıtlaSil
  2. MÜKEMMEL GÖZÜKÜYORLAR ELİNİZE SAĞLIK

    YanıtlaSil
  3. yeşil salata blogger arkadaşımda yedim ve gerçekten harika bir lezzet..ellerine sağlık canım.

    sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Merhabalar,
    Yemek blogları için hazırladığım şablon tasarımımı hediye ediyorum, etkinliğime beklerim,sevgiler..
    Amigurumi Aşkına

    YanıtlaSil
  5. Şu pastanın ismi beni gülmekten öldürüyor ya,tamam çok benziyo ama ne bilim işte:))

    Ellerine emeklerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  6. Seviyorum ben senin tariflerini bu ekonomik olmanı :)
    Canım ellerine sağlık afiyet bal olsun.

    YanıtlaSil

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

View My Stats