22 Nisan 2014 Salı

Çay poşeti kurabiye



Geçen hafta ders çalışmaktan sıkıldığım bir anda aşağıda yazdığım ölçülerde bir kurabiye hamuru yoğurdum ve aklımda olan kurabiye şekillerinden bazılarını denedim. Facebook fan sayfamızda anlık paylaşımlar yaptığım için orada daha önce paylaşmıştım bakmak isterseniz burayı tıklamanız yeterli. Daha sonra ayrı bir yazıda farklı kurabiye şekilleri başlığı altında paylaşacağım inşallah…

 Bunlardan bir tanesi de çay poşeti şeklindeki kurabiyelerdi. Bu şekilde farklı kurabiye denemeleri yapmak isterseniz bu tarifi kullanmak zorunda değilsiniz istediğiniz herhangi bir kurabiye tarifi ile de deneyebilirsiniz. Ben bu şekli elde etmek için hazır çay poşetlerinden bir tanesini kurabiye hamurunun üzerine koyup şekil çıkararak elde ettim. Siz herhangi bir kalın kâğıt üzerine çizim yapıp şekil çıkararak da kullanabilirsiniz. 

 İtiraf etmeliyim ki kurabiyenin içerisinde ki haşhaşın çikolata ile bu kadar uyumlu olabileceğini düşünmemiştim. Bir de sarı haşhaş kurabiyelere kesinlikle çok yakışıyor ve lezzet veriyor. Daha önce de sarı haşhaş ile kurabiye denemesi yapmıştım ve çok beğenmiştim, bakmak isterseniz buraya tıklayabilirsiniz.





Malzemeler:

  • 125 gr tereyağı ya da margarin
  • 1 yumurta
  • Yarım su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı sarı haşhaş
  • 1 adet küçük limon kabuğu rendesi
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • Aldığı kadar un


Üzeri için bitter çikolata

Hazırlanması:
  • Oda sıcaklığında ki margarini ve yumurtayı karıştırma kabına alıp üzerine şekeri ve sarı haşhaşı ilave edin ve iyice karıştırın.
  •  Limon kabuğu rendesi, kabartma tozu ve aldığı kadar un ilavesi ile hamur yoğurun.
  • 5 dakika kadar buzdolabında dinlendirdiğiniz hamuru merdane yardımıyla açın (bu aşamada iki yağlı kâğıt ya da buzdolabı poşeti arasında açarsanız daha pürüzsüz kurabiyeler elde edersiniz ve tezgâhtan kaldırması kolaylaşır). 
  • Hazır sallama çay poşetini ya da kurabiyenin şeklinde kestiğiniz kartonu hamurun üzerine yerleştirip bıçak yardımıyla çay poşeti şeklinde kesin.
  • Üst kısmından daha sonra ip geçirmek için küçük delikler açın.(ben bu aşamada büyükçe çekirdeklerin arka kısmını hamura batırıp bu şekilde pişirdim ve daha sonra çekirdekleri dikkatlice çıkardım, mutfakta çareler tükenmez değil mi::)) 
  • Yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisine dizin. 
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarmadan pişirin.
  • Kurabiyeler soğuyunca yarısına kadar eritilmiş çikolataya batırıp yağlı kâğıtların üzerinde sertleşmeye bırakın.
  •  Çikolatanın erimemesi için serin bir yerde ya da buzdolabında muhafaza edin. 
  • Daha gerçekçi olması için üstteki deliklerden ip geçirip küçük kare kâğıtlara bağlayın.




2 yorum:

  1. Disal de görüp çok beğenmiştim elerine sağlık

    YanıtlaSil
  2. Çok şirinler...Listemde var ama hala denemedim.

    YanıtlaSil

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

View My Stats