10 Mayıs 2014 Cumartesi

Evde Beze Yapımı



 




Kızlarımın çok sevdiği bir lezzet olunca evde sıkça yapıyorum. Limonlu ve kakaolusunu da denedim ve ikisinde de başarılı bir sonuca ulaştım. Benden hatırlatması; pişmesi uzun sürüyor olmasına rağmen bitmesi çok kısa sürüyor.






Malzemeler:
  • 3 yumurta beyazı
  • 1 su bardağından bir parmak eksik toz şeker
  • Çok az tuz
  • 3–4 damla limon suyu

 Hazırlanması:
  •  Yumurta beyazlarını bir tencereye alıp üzerine bir tutam tuz, limon suyu ve şekeri ilave edin. 
  • Tencereyi ocağa yerleştirin ve ateşi en kısığa açın. 
  • Yumurta beyazlarını mikserle sürekli çırpmaya başlayın. 
  • Yaklaşık 10–12 dakika sürekli çırparak yumurta beyazlarının sertleşmesini sağlayın.
  • Çırpma esnasında ocak en kısık derecede açık olmalı. 
  • Sertleşen yumurta beyazlarını hemen krema torbasına ya da buzdolabı poşetine alıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine şekilli olarak sıkın. 
  • 100 dereceye ayarlanmış fırında 1 saat pişirin. 
  • Sürenin sonunda fırını kapatıp bezeleri fırının içerisinde soğumaya bırakarak iyice sertleşmesini sağlayın.



Notlar: bezelerin büyüklüğüne göre süre kısalıp uzayabilir. Küçük şekil verilmiş bezeler 50 dakikada pişebiliyor. Yumurta beyazlarının çırpılması esnasında ocak en kısık derecede açık olmalı. Mikserinizi çok kısa süreli dinlendirin ki bozulmalar olmasın.




2 yorum:

  1. Ben de Gazi şeften,benmaride çırparak yapmayı öğrenmiştim ama denemedim henüz.
    Bu şekilde de tam kıvamında olmuş. Ellerine sağlık canım :)

    YanıtlaSil

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

View My Stats